Hippie-hacks

Men er det ikke dyrt at lave sit eget tøj?

Når jeg fortæller, at min garderobe består primært af hjemmelavet tøj eller genbrugsfund, og at jeg føler, at jeg sparer mange penge ved at lave en stor del af mit tøj selv, så mødes jeg ofte kommentaren, at det er for dyrt at lave sit eget tøj. Og jeg har altid bare nikket og smilt, men tænkt for mig selv, at det simpelthen ikke er sandheden for mig.

Lad mig tage dette sæt som eksempel. Nederdelen er syet af et stof til 60 kroner, der var stof nok til to nederdele og jeg havde allerede lidt elastik på lageret, så den har kostet mig 30 kroner. Sweateren er strikket af øko cottonwool og superfine alpacca, til en samlet pris af cirka 250 kroner, hvilket i min verden er en god pris for en sweater uden antydningen af akryl 🙂

Jakken er et super genbrugsfund til 60 kroner fra forrige år, og jeg elsker de dage, hvor vejret er hverken for varmt eller for koldt, så jeg kan have den på. Hvad man ikke kan se på billedet er, at jeg pt. plejer at matche dette sæt med et par ballerinasko, også fra genbrug, til 25 kroner. Så samlet sætpris: 365 kroner. Og jeg har planer om at gå med alle fire ting til de falder fra hinanden.

Jeg læste på et tidspunkt om en kampagne, som anbefalede, at man kun skulle købe tøj, som man kunne forestille sig at have på 30 gange. Ideen er rigtigt god, men for een som mig, som gerne slider sit tøj helt op, så er tanken om kun at nå 30 gange næsten helt utopisk – men jeg er med på budskabet 🙂

Så nej, jeg synes virkelig ikke, at det er dyrt at lave sit eget tøj, og derudover så er det ikke muligt at sætte en pris på, at jeg hver dag kan tage tøj på, som jeg føler er “lige mig”, samtidig med, at jeg slipper for at rende rundt i Magasin. Det betyder også, at jeg gerne giver jeg gerne lidt ekstra for god, øko kvalitet, når jeg erstatter basistøjet efterhånden som det slides op, for når jeg endelig køber nyt, så vil jeg gerne bruge mine penge til at støtte de virksomheder, der producerer bæredygtigt og socialt ansvarligt.

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

En kommentar

  • Libbie

    Jeg syer, redesigner og reparere også meget af mit tøj selv. Læste også den klumme med 30x brug af et stykke tøj, hvortil jeg bare tænker shit mand meget af mit tøj er jo tudse-gammelt!! Jeg vasker heller ikke mit tøj særlig ofte. Jeg klæder altid om til hyggetøj når jeg rammer hjemmets fire vægge efter endt arbejdsdag, så mit tøj når jo ikke at blive beskidt. Følger som sådan ikke modens strenge direktiver, men har heldigvis nået en alder hvor jeg har fundet ro i min egen stil 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.