Frugal Friday

Frugal Friday

Frugal Friday er min måde at dokumentere de små tiltag i vores hverdag, som sparer os for penge, tid og miljømæssige aftryk på verden. I denne uge har vi/jeg:

 • Startet arbejde efter ferien, med drengene placeret hos bedsteforældrene. Fremfor at benytte lejligheden til at spise tre-retters middage og champagnebrunch, så har vi spist rugbrød med rester til aftensmad alle dagene og fået drukket lageret af kolde øl i køleskabet (de skulle jo nødigt gå til spilde). Efter tre ugers ferie, så trængte vi til rolige dage herhjemme og vil hellere gemme pengene til at spise sushi med drengene, når vi får dem tilbage igen.
 • Købt nyt tøj til bryllup, hvilket i sig selv ikke er hverken bæredygtigt eller sparsommeligt, men alt er købt med tanken om, at det kan bruges igen. Og selv drengenes hvide skjorter overlevede og er klar til de næste par fester, så jeg er fuldt tilfreds med investeringen. Faktisk købte jeg selv en ny kjole (plus lidt mere), hvilket nærmest aldrig sker, og jeg updaterer derfor shoppelisten snart.
 • I skrivende stund spiser jeg en pandekage, der blev til overs fra igår. Jeg ofrer mig i madspildsbekæmpelsens hellige navn 🙂
 • Vandet køkkenhaven med “overskudsvand“, hvilket både sparer penge og føles godt.
 • Gået endnu mere i min hjemmesyede nederdel. Og for dem, som mener, at det er dyrt at sy sit eget tøj, så kan jeg røbe, at jeg har købt stof for 55 kroner, og elastik for 20 kroner, hvilket giver nok til to nederdele (hej søster). Det er altså ikke dyrt i min verden. Dog kræver det, at man har en symaskine i forvejen 🙂
 • Købt aktier for første gang. Det har krævet et længere tilløb før jeg turde springe ud i det, og kan på overfladen virke knapt så sparsommeligt. Men tanken er at placere vores overskud et sted, hvor pengene avler og ikke bare placere dem på en bankkonto, som svarer til at lægge dem under madrassen. Men det har klart krævet et mindset-skifte for mig at bevæge mig fra at betale af på gæld, og til at investere. Og vi har vildt meget at lære endnu, men det føles som en vigtigt rejse. Jeg har en drøm om at blive økonomisk uafhængig, og det føles som om, at vi i denne uge har taget et babyskridt i den rigtige retning 🙂

God weekend derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

 

9 kommentarer

 • Kirstine

  Hvor spændende med aktier. Jeg har selv investeret lidt de seneste to somre – må jeg spørge (bare sådan overordnet) hvad du gik efter, da du valgte investering?

  • Jane

   Hej Kristine. Så er du jo langt foran mig 🙂 Min historie er, at jeg har kigget på aktiemarkedet de sidste mange år, men jeg har ikke haft lov til at investere pga. mit arbejde (insider-viden), så i årenes løb har jeg fået præferencer for nogle aktier, som jeg gerne vil eje. Så det var blot et spørgsmål at vælge dem, som var i en fornuftig pris. Men ellers er planen at købe hver eller hver anden måned, og stille og roligt bygge en portefølje af danske og udenlandske aktier og forhåbeligt blive klogere undervejs 🙂 Hvad er din strategi?

   • Kirstine

    Strategi og strategi … 😉 Det første år havde jeg et lidt større beløb (lang historie om et overskud fra et lejlighedssalg), som jeg satte i en investeringsforening via min bank. Senere fandt jeg ud af at jeg nok betaler lidt rigeligt gebyrer, så da jeg denne sommer havde et noget mindre beløb som jeg havde sparet op hen over året, købte jeg selv i en investeringsforening med et bæredygtigt fokus. So far har jeg et lille overskud på begge typer 🙂

    • Anna Frida

     Må jeg spørge hvilken forening, du har investeret i? Jeg er endnu en af dem, der er lige på nippet til at gå i gang og har været det længe – og nu tror jeg løsningen må være en forening, der klarer det meste for mig 🙂

 • Marie

  Jeg vil også meget gerne høre lidt om dine investeringstanker – tænker du fx bæredygtighed med ind i din investeringsstrategi? Jeg er selv på nippet til at gå i gang med at investere, så jeg prøver at suge til mig så meget jeg kan. Men synes de fleste, der blogger om emnet, har meget lidt bæredygtighed med i deres overvejelser. Eller også har jeg læst med de forkerte steder 🙂

  • Jane

   Min plan er ikke kun at gå efter grønne virksomheder, men aktivt vælge dem fra, hvor deres forretningsplan ikke matcher med en klode, hvor mennesker kan leve godt. Ja, olieselskaber, highfashion og industrielle fødevarevirksomheder, jeg kigger på jer 🙂 Men jeg drømmer naturligvis om en portefølje kun med grønne, bæredygtige virksomheder, men dem tror jeg ikke, at der er så mange af på børsen (endnu :)).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.