Minimalisme

We need to talk about toys

Kan vi ikke blive enige om, at vi er færdige med at købe skramlet legetøj til vores og andres børn. Jeg er personligt træt af at se mit barn pakke legetøj op, som tydeligvis er designet til at holde til under en times leg. Gå i stykker og blive til skrald nærmest før lagkagen er spist. Jeg har før skrevet om hvordan mine minimalistiske tendenser påvirker vores tilgang til det at have børn. Og en af mine hovedpointer var, og er at købe kvalitet. Jeg bruger gerne lidt flere penge (og køber allerhelst genbrug, hvor man får 10 gange så meget for pengene) for at få legetøj af en kvalitet, som kan holde til at blive leget med.

Problemet er, at hvis vi vænner vores børn til, at det er normalt at ting går hurtigt i stykker, så lærer man dem ikke at forvente kvalitet af de ting, som de selv køber senere i livet. Det er også et problem, hvis vi ikke lader producenterne vide, at det er for dårligt at de sælger ting, som bliver til skrald i løbet af få minutter. Det gælder både billige og dyre vare. Hvis noget går i stykker før tid, så få det byttet og sørg i det mindste for at producenten ved, at det bare ikke er godt nok. Hvis ikke vi gør livet lidt surt for dem, så ændrer det sig aldrig. Basta.

Iøvrigt, så lad også vise ungerne, at overflod ikke nødvendigvis er lykken. Vi har opdaget, at jo færre ting drengene skal forholde sig til på deres værelser, jo lettere er det for dem at finde på en god leg. Og bare rolig, drengene har ikke tomme værelser med fokus på hvide flader og feng shui – men masser af legetøj og rod – som de fleste børneværelser nok har i en vis grad.

Læs mere om vores pragmatiske tilgang til minimalisme her. 

God aften derude 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

 

4 kommentarer

 • Trine

  Jeg er helt enig. Men åh, jeg synes, det kan være svært med de gaver, vi modtager til vores barn. Vi ønsker os holdbare ting, oplevelser, årskort og “bedsteforældredage”, men det bliver bare ikke altid hørt, og så er der de spontane gaver, der kommer fra særligt bedsteforældre og oldeforældre. Det er ofte noget skrammel, men jeg har svært ved at få det sagt, for det er jo kærligt ment. Og gaven bliver givet direkte til barnet, så det er svært at bryde ind. Hvordan “opdrager” man på andre?

 • Katrine

  Det er også et meget bekendt dilemma for mig, som Trine beskriver! Det synes jeg også er vildt svært.

 • Naja Habermann

  Jeg er sur på Anders And. Det er super til at motiveret barnet til at læse, men hvorfor alle de junk’gaver’ med hver eneste f****** gang?! Vi har opsagt vores abonnement.

 • Estrid

  Enig! Færre stykker legetøj i bedre kvalitet er vejen frem – både for miljøet og for legens skyld. Og ja – den store synder oplever jeg også er bedsteforældre som LIIIGE vil være flinke, og samler en dims op i Faktas rodekasse når de handler med børnene, eller synes at den “rigtige” fødselsdagsgave (fx en fantastisk, hjemmestrikket trøje) ikke ser ud af nok, og derfor fylder op med lidt junk-legetøj. Det er altså svært.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.