Opskrift: Æggekage a la væltet køleskab
En god måde at få brugt rester fra dagen før, er at putte dem i en æggekage. Det er mest velegnet for en rest kartofler, kød, råkost, kogte grøntsager eller ris – og knap så velegnet for en rest grøn salat eller suppe 🙂 Æggekagen kræver blot ingredienser, som de fleste har fast i køkkenet, og kan endda tåle at blive frosset ned. Så alt i alt den perfekte reste-redder-ret.
Ingredienser (fire personer)
4-5 æg
3-4 del mælk
En rest fløde/cremefraiche/A38, hvis du har
2-3 del revet ost af den slags, som du alligevel har liggende, evt. almindelig gul ost/feta/hytteost/parmesanost.
salt og peber
Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienser sammen i en skål og rør blandingen godt sammen.
Skær de udvalgte rester i tern, og læg dem i et fad.
Hæld massen ud over resterne i faddet, og sørg for, at massen dækker jævnt.
Sæt i ovnen på 180 grader (varmluft) i cirka 40 minutter.
Kan serveres med råkost, salat og brød.
-0-