Hjemmestrikkede (hippie-)karklude,  Strikkeopskrifter

Hjemmestrikkede (hippie-)karklude

Garnforslag: Olines garn fra Garnudsalg.dk. Garnforbrug: 1/2 nøgle. Pinde: Rundpinde str. 4,5 mm.

Fremgangsmåde

Slå 34 masker op på rundpinden.

Strik perlestrik (en ret/en vrang over en vrang/en ret) frem og tilbage på pinden, indtil kluden er kvadratisk.

Luk maskerne løst af. Hæft enderne.

Husk at lægge kludene i blød i 24 timer, før du vasker dem og tager dem i brug.

Der vil nok være mange, som mener, at det er lige lovligt hippie-agtigt at strikke sine egne karklude, til dem kan jeg bare sige, at de skulle se mine hjemmesyede viskestykker af genbrugsduge. #hippiealltheway

God strikkelyst 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

9 kommentarer

 • Pia

  Hvor er de fine :0) Ja, klude og mini køkkenhåndklæder kan man altid lige finde overskud til at strikke. Tror at jeg selv vil i gang igen, for mine er ved at være lidt slidte…
  Jeg fandt også genbrugs garn i min lokale garnbutik (kan ikke længere huske hvad det var lavet af), perfekt til lige netop dette projekt. Dejligt at se, at recyclegarn er ved at vinde ind flere steder!
  God påske 🙂

 • Mai

  Jeg har fået fine hjemmestrikkede karklude i gave. Det er dejlige klude, og fordi de bliver lidt større i brug, ville de også kunne gøre fyldest som gæste- eller køkkenhåndklæder, hvis bare de havde et knaphul i det ene hjørne. Jeg kan derfor anbefale, at man på en af de første pinde (f. eks. anden retsidepind) laver man et omslag mellem anden og tredje maske. (Et omslag vil sige, at man lægger garnet over højre pind og strikker videre). Når man så kommer tilbage til det sted på næste pind/vrangsidepind, strikker man omslaget, hvilket resulterer i et knaphul og en ekstra maske. For at der ikke skal gå kuk i mønsteret, skal der derfor fjernes en maske efterfølgende. Derfor strikker man de næste to masker sammen til én ret eller vrang, som det nu passer med mønsteret. Hvis man nu allerede er godt i gang med sin karklud , kan man selvfølgelig også lave et knaphul i slutningen af arbejdet. God påske.

 • Kristine

  Frem for at bruge nyt garn – recycled eller ej – er der mere mening i at lave (kar)klude af slidte tekstiler, men hvis du insisterer på at strikke af nyt garn, så vælg da noget tyndere/undlad dobbelt garn, da det vil belaste kloden mindre, da der ikke skal bruges så meget vand og energi ved vask.
  Hvorfra ved du at bomuldsgarnet Oline fra garnudsalg.dk er økologisk? Jeg kan ikke se det på hjemmesiden. Garnudsalg.dk reklamerer med, at bomuldsgarnet Oline er oekotex 100 certificeret, men det er ikke muligt at finde certificeringsnr. på hverken garn, hjemmeside eller få det oplyst telefonisk, så jeg tillader mig at have min tvivl, når firmaet IKKE vil levere dokumentation for påstanden/certificeringsnr., der kan checkes.
  Mvh. og fortsat god vind med dit projekt

  • Jane

   Har du prøvet at strikke/sy karklude af slidte tekstiler, så hører jeg gerne dine erfaringer. Jeg bruger netop dobbelt-tråd, så karkluden holder bedre i brug, det giver bedst mening i længden for mig. Jeg stoler som udgangspunkt på de oplysninger, som jeg får fra en virksomhed – har vi ikke et offentligt tilsyn, der holder øje med at de ikke giver falske oplysninger? Men point for at være grundig 🙂 God aften.

   • Kristine

    Tykkelse på karklude er åbenbart en smagssag?, selv synes jeg, at enkelt tråd 8/4 bomuld og pind 3 er passende.
    Brugbare dele af slidte/kasserede håndklæder, T-shirts, sweatshirts og lignende materialer (det behøver ikke være 100% bomuld, men skal kunne tåle dit valg af vask af klude) lægges evt. i lag, så den ønskede tykkelse opnås. Zigzag eller overlock kanten og sy evt. diagonale sømme for at holde lagene sammen. Vupti så er der en klud.
    Forbrugerombudsmanden er den offentlige institution, men den overvåger ikke alt og alle, så sålænge Forbrugerombudsmanden ikke bliver oplyst om mistanke om urent trav, så sker der ikke noget.
    Jeg bliver mistænksom, når jeg oplever, at en (dansk) virksomhed ikke overholder gældende lovgivning og lader hånt om det, når den bliver gjort opmærksom på overtrædelsen. Garnudsalg.dk overtræder (konsekvent) markedsføringsloven vedr. “Spar x procent” på de varer, der ikke forudgående i en længere periode har været til salg til 100% og jeg kunne blive ved.
    Mon ikke Garnudsalg.dk vil oplyse om, at bomuldsgarnet Oline er økologisk, hvis det faktisk er tilfældet, fremfor kun at oplyse dig om det?
    Mvh.

    • Jane

     Ja, det må det være 🙂 Jeg klipper gammelt tøj til klude, og zig-zagger dem og det fungerer fint, men mine karklude skal helst være strikkede eller have lignende strikket-struktur. ja, det skal ikke være nemt 🙂 Og i forhold til tøjbranchen generelt, så er naturlig skepsis absolut en god ting, og det undrer mig lidt, at du ikke har fået et brugbart svar, da min erfaring med garnudsalg er, at de er meget imødekommende. Men hvis jeg finder ud af mere, så giver jeg lyd herinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.