Minimalisme

Hvornår er nok, nok?

Et andet tilbagevendende spørgsmål, som jeg får når jeg skriver om minimalisme, er spørgsmålet om, hvornår nok er nok. Hvilken mængde genstande er det korrekte – og hvor lidt skal man eje – før man er en ægte minimalist? I mine øjne, så handler minimalisme ikke om at eje et særligt antal ting, hverken når det gælder ens garderobe, eller hjemmet som helhed. Men jeg bruger minimalisme til at sætte en grænse på, hvad jeg fylder ind i mit hjem.

I en tid, hvor det (for de fleste) ikke er økonomien, der sætter grænser for, hvad vi kan anskaffe os. Og hvor der er en overflod af ting, og input i omløb, så har jeg haft brug for en “tilladelse” til at vælge mindre fremfor mere. Og når jeg vælger, primært at fylde min garderobe med hjemmelavet tøj eller genbrugskøb, så er det et mikro-opgør imod en medieflade, der prøver at bilde mig ind, at jeg går glip af noget ved ikke at købe mere, billigere og det seneste nye. Jeg gider det ikke. Jeg vil have mindre, bedre og kvalitet. Basta.

Minimalisme i praksis

I mine øjne, så er oprydning og minimalisme ikke et spørgsmål om, hvilke ting du skiller dig af med, men nærmere om, hvilke du beholder. Da vi skulle tømme kælder- og loftsrum i forbindelse med flytningen, så fokuserede vi på, hvilke ting vi havde lyst til at beholde, fremfor hvad vi ønskede at skille os af med, og gav resten videre. Du kan prøve at stille dig selv samme spørgsmål næste gang du skal rydde op i et område af huset. Tøm fx rodeskuffen eller entreskabet helt ud. Og se om der er noget du har lyst til at beholde, eller rent faktisk har brug for indenfor overskuelig fremtid, og læg de ting enten på plads igen. Resten skal sendes til genbrugspladsen eller genbrugsbutikken, så vidt muligt.

Jeg drømmer om tid til at skrive hele vores oprydningsproces ned, og udgive min version af, hvordan minimalisme kan bruges til at gøre hverdagen nemmere at være tilstede i. Hvis jeg kan samle ti personer, som gider læse det, så lover jeg at finde tiden til at skrive mine tanker ned i lidt mere samlet form, end hvad der er muligt her på bloggen. Så giv gerne lyd, hvis det har interesse.

I øvrigt så har vi nu rundet tusind medlemmer i facebook-gruppen – fedt at så mange gider være med – og at alle er så utroligt søde ved hinanden derinde.

God aften derude 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

9 kommentarer

 • Anne Marie

  Det har klart interesse. Følger din blog tæt og føler at du rammer totalt plet ift en udvikling jeg gerne selv vil på. Så det ville være super spændende at høre mere om jeres proces.

 • Mette

  To. Jeg er klart nummer to der gerne vil læse om den proces 🙂 Det ville være rigtig spændende og lærerigt . Jeg er på kort tid blevet ganske stor fan af din blog. Jeg synes din tilgang er meget inspirerende og jeg synes det er så fint, at du (og din familie) er nået så langt i jeres proces uden, at du er hjemmegående eller tilsvarende. Det giver mod til en helt almindelig fultidsarbejdende 🙂

 • Stina

  Jeg vil også gerne læse mere, især fordi jeg kan forholde mig til jeres forsøg på at ændre livsstil, uden at det bliver for idealistisk og langhåret. Jeg bliver aldrig fristet en menstruationskoppen, men mindre kan vel også gøre det ?

 • Marlene

  Jeg melder mig da helt klart som nummer 5. Kan kun skrive det samme som de andre, det er fedt at følge med og jeg kan også sætte mig ind det ?

 • Katrine

  Jeg er også klart interesseret i at læse mere! Så stempel blive 7:) Jeg er stor fan af din blog og er vild med din/jeres tilgang til minimalisme.

 • Katrine

  Stempel?!! Det må være autokorrekturen, der snød mig, der skulle selvfølgelig stå ‘Så det må blive 7’;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.