Købestop

Om overforbrug, ikke-forbrug og underforbrug

Her få dage før den store gave-bytte-aften, hvor medierne er fyldt med artikler om forbrugsfesten og danskernes generelle overforbrug, så kom jeg til at tænke på noget. Problemet er vel ikke det, som vi måske køber for meget af, men som vi reelt bruger. Men problemet er de ting, som vi køber, bare for at købe dem, men som ikke bliver brugt eller har en reel funktion. Her tænker jeg særligt på de gaver, som købes og gives uden omtanke, men bare af vane eller pligt.

De gaver bliver måske aldrig brugt, men ligger bare og fylder og samler støv. Det er vel nærmere en slags “ikke-forbrug”, som ikke er til gavn for nogen.

Selv er jeg tættere på at være en under-forbruger, da jeg helst vil bruge mine ting, tøj, sko helt op, før jeg køber nyt. Der vil jeg dog prøve at blive lidt bedre til at være på forkant i det nye år, så jeg ikke igen ender med at gå  over 6 måneder (indtil videre) med den samme (meget) slidte sweater, før jeg får strikket dens afløser. Eller igen må lappe på de samme jeans 3-4 gange, før jeg finder et nyt (brugt) par.

Min juleferie skal i øvrigt gå med at strikke en afløser til den førnævnte yndlingssweater, som nu er så tyndslidt under armene, at jeg næsten ikke kan være den bekendt mere.

Hvad skal du strikke i ferien?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

 

6 kommentarer

  • Emma

    Jeg har helt klart også tendens til underforbrug. Men jeg har lige købt tre par strømpebukser (de gode fra Swedish Stockingsk) til mig selv som erstatning for de gamle, som næsten er ét stort hul på fødderne. Juhu! Det holder jo ikke at gå rundt og mangle basisting som vinterstøvler og strømpebukser. Og egentlig er det dejligt at købe noget godt, når man trænger, synes jeg. Har det bare med ikke at få det gjort før det gamle er HELT tyndslidt og pinligt at vise sig i.

    • Jane

      Jeg tror, at vi to er helt ens på det punkt. Jeg har netop også fået nye strømpebukser i julegave, og det er helt passende, da 2 ud af 3 par jeg har, er helt tyndslidte. Og det har aldrig været meningen med mit projekt, at jeg skulle gå i slidt og hullet tøj – tværtimod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.