Minimalisme

Når søndagsmiddagen rækker til tre dage – eller hvordan man smadrer en madplan

Som jeg har skrevet om utallige gange, så er vi blevet ret gode til at spare penge ved ikke at smide mad ud herhjemme, og een af måderne er ved at lave madplaner hver uge. Men jeg tror til gengæld aldrig, at vi har prøvet at have en uge, hvor madplanen faktisk er blevet overholdt. Lad mig forklare….

Søndag havde vi udsigt til at spise aftensmad uden børnene hjemme, og jeg havde tænkt, at vi skulle have take out på junkfood-burger-måden, måske endda spise dem i sofaen – det kan vi ikke være de eneste, der ser vores snit til at gøre, når ungerne er ude af huset, og vi ikke skal være gode rollemodeller 🙂

Men vores søde nabo kom forbi med en tallerken med lækre indiske ris, og “ødelagde” den plan 🙂

Så da jeg alligevel skulle handle ind til madpakkerne til ugens løb, fik jeg handlet ekstra ind til at supplere risene. Menuen endte med at stå på en halv lakseside (40 minutter i ovnen med olivenolie, salt og peber), en færdigblandet salat (nedsat til halv pris), og en gang frosne chilicheesetops, som ikke er noget vi normalt spiser, men nu havde jeg sat næsen op efter noget junket 🙂 Den færdigblandede salat blev suppleret op med et sølle salathoved fra grøntsagskuffen. Det var kun den inderste halvdel, der stadig var godt, men jeg fik reddet resten. Og vi endte op med et super lækkert måltid.

Mandag blev resten af salaten og laksen blandet op med nudler (indkøbt til lejligheden), og ærter fra fryseren. Vi spiste pastaretten med revet ost og soya.

Tirsdag blev resterne fra pastasalaten varmet på panden med løg, frosne bønner, kokosmælk og karry.

-o-

Det jeg prøver at vise er, at når jeg laver en madplan, hvilket jeg havde gjort – og handlet ind til – så ender det sjældent med, at vi følger den. Dog passer jeg (man er vel madspildsnørd) altid på at få frosset den mad, der skulle blive til overs ned efterhånden som jeg opdager, at planen ikke holder. Og så ender vi med at have mad nok i fryseren til at kunne holde en “handlefri” uge, hvor vi kun køber mælk, brød, frugt og frisk grønt.

Pointen med madplanen er nærmere at sikre, at der er tænkt over en plan for aftensmaden hver eneste aften – og der skal være sket i forvejen – og ikke fem minutter i sultne børn. Så slipper vi for dyre og usunde hovsa-løsninger. Belønningen er ro i sindet, og sparede penge, som kan bruges på rødvin og sushi, naturligvis 🙂

 

3 kommentarer

 • Moderne Husførelse

  Sådan fungerer madplaner også ofte hos os.
  I går lavede jeg frikadeller. Dem laver jeg med øl, for det er så lækkert og så nyder manden resten af øllen. Men pludselig sagde det gluk! og alt for meget øl røg i. Jeg fiksede det med masser af havregryn, som er gode tl at strække farsen med og smager dejligt.
  Det resulterede så i, at vi har masser af frikadeller tilbage og også nogle kartofler fra to dage, så i aften laver jeg stuvet spidskål til og det var så den middag, næsten helt ‘gratis’.
  Jeg kunne godt komme til at gøre det med øllen hver gang fra nu af, med vilje.

  • Jane

   Fantastisk ide, men også lidt synd for din mand. Til gengæld kan han jo så være nødt til at drikke en hel øl istedet for 🙂

 • Malin

  Det blev da vist en af de rigtig gode uger! Jeg kan godt igenkende meget af det. Jeg planlægger også ofte mad til hele familien, men med så store børn, er det sjældent de allesammen spiser hjemme. Så hvis to af dem pludselig ikke kommer hjem, har vi middag til en dag ekstra. Luksus! Og det sker at vi blot kan skubbe de måltiders der ikke blev lavet den ene uge, over til den kommende uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.