7 In Købestop/ Minimalisme

Genbrug og frihed

  
Den sidste uge har budt på det rene genbrugsguld. Jeg har købt jeans til storebror, lillebror og fætter i genbrugen på Østerbro. Jeg fandt også disneykort (som storebror samler på), fint stof (3 meter til 15kr), en sweater til min kæreste (nu må vi se om han bruger den) og to sommertoppe til mig selv. Alt til 155kr. 

Ugens topfund var spisebordstolene på billedet overfor. Vi har kigget efter nye stole siden vi flyttede ind i huset, men de eneste vi kunne blive enige om kostede 15.000kr for fem stk, selv som brugt. Men forleden faldt jeg over disse fine, solide stole, på en lokale køb-salg-bytte Facebook-gruppe. De trænger til en ombetrækning, men den samlede pris var 300kr, og man sidder så godt i dem. Og vigtigst af alt, så skal vi ikke kigge efter stole mere, og de passer så fint sammen med lampe og bord, som også er købt brugt iøvrigt. ?

For mig er det den rene frihed at købe brugt, fordi det er den eneste måde, hvor jeg kan få kvalitet billigt. Hvis jeg kun kiggede efter prisen, så kunne jeg bare købe brugogsmidvæk møbler, men det giver ingen mening, hverken økonomisk eller miljømæssigt. Ved genbrug kan man finde virkelig gode ting, til ingen penge. 

Det er en lettelse ikke at være tvunget til store udskrivninger til nye møbler eller jeans,når drengenes ben vokser. Jeg tvinges ikke til køb, men er derimod fri til selv at vælge, hvor pengene skal bruges.

Ved at købe genbrugstøj og sko, og selv sy og strikke resten selv, sikrer jeg at mit forbrug holdes lavt, og de ekstra penge kan gå til hurtig afbetaling af gæld. Og mindre gæld = mere frihed ?

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Sabine
  20. april 2016 at 7:30

  Du er så sej og elsker at følge dig – desværre formår jeg slet ikke selv at gøre dig kunsten efter, trods det er mit helt store ønske.

 • Reply
  Hersom
  20. april 2016 at 15:45

  De er også vildt flotte, stolene.
  Særligt det med at spare penge og afvikle gæld for større frihed, det arbejder vi også på herhjemme. Og der er genbrug virkelig en kæmpe hjælp 🙂

  • Reply
   projecthandmade2014
   20. april 2016 at 19:42

   Mange tak, jeg er virkelig også glad for dem. Og ja, genbrug er virkelig et hit på mange måder 🙂

 • Reply
  Bodil
  23. april 2016 at 10:15

  Stolen er virkelig flotte – og med nyt betræk bliver de helt perfekte.

 • Reply
  Greatest hits fra april – Sustain Daily – inspiration til en bæredygtig livsstil
  27. april 2016 at 15:18

  […] alle bloggere i netværket er kærligheden til genbrugsfund. I denne måned har både Mette og Jane fundet nogle virkelig fine ting at opdatere hjemmet med, som inspirerer os alle til at vente på […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.