Minimalisme

Når jagten lykkes…og lidt mere redesign

IMG_1179

Nogle gange tænker jeg, at mit genbrugsheld snart må være brugt op. Jeg har været så heldig i den sidste tid, at jeg konstant har fundet det jeg manglede som genbrug, og dermed til en brøkdel af nyprisen. Genbrugsjagten har blandt andet bragt min skønne lædertaske, løbejakke, kontorstol, garn og endnu flere ting, som jeg ikke engang ledte efter, men som blot var for perfekte til ikke at tage med. Jeg har sparet en mindre formue, og er så glad for de ting, som jeg har købt.

IMG_1168

For at understrege mit held, så frembragte dagens fem minutter i den lokale genbrug min nye forårsjakke. Jeg havde forestillet mig en sandfarvet trenchcoat, og der hang den, fra Bruuns Bazar, i en superflot farve og god kvalitet. Man kan godt se, at den er brugt, men den er simpelthen så fin stadigvæk, og med en pris på 200 kroner er det også acceptabelt hvis den kun holder 2-3 sæsoner mere.

IMG_1172

På billedet øverst, har jeg min “nye” sweater på. Jeg fandt den i genbrugen forleden, og det er den eneste striksweater, der ikke er hjemmestrikket, men som alligevel har fået lov til at flytte ind i skabet. Derudover er der flyttet to nye stykker tøj ind i skabet. Det ene er en stribet herreskjorte, som jeg klippede kraven af og syede et ekstra knaphul forneden, så den nu har tunikalængde. Jeg manglede et “skjorte-element” i garderoben, og jeg tror at den bliver et rigtigt godt bud. Sidste redesign er en sort skjortebluse, som jeg nævnte her: https://projecthandmade2014.wordpress.com/2016/03/30/hurra-for-genbrugsguld/ Jeg har blot syet et lille stykke blonde i udskæringen for at gøre den lidt mere “job-venlig” end den var før.

Sidste redesign-projekt er den blå silkeskjorte, som jeg har skrevet om tidligere. Jeg mangler blot at købe kantbånd i den rigtige farve, så bliver den også klar til lidt varmere tider.

Som en del af min forårsoprydning har jeg været skabet igennem (endnu engang) og har valgt at tage en prøvedag med de stykker tøj, som ikke har været brugt i noget tid, og på den måde har jeg helt tydeligt kunne mærke, hvilket tøj der “ikke virker”, og det andet kan nemt sendes videre ud i verden. Og med de sidste tilføjelser til garderoben, så må jeg endnu engang konstatere, at jeg intet mangler. Hurra for genbrug.

 

 

 

 

7 kommentarer

 • Malin

  Hvor er den bare flot, den jakke du fandt! Jeg har fulgt med i din jagt, og den jakke var da helt sikkert værd at vente på! Jeg er spændt på at se, hvad du finder ud af med den blå silkeskjorte… Fedt projekt i øvrigt at kun købe genbrug! Selv har jeg udfordret mig selv på at slet ikke købe tøj, men at selv sy det jeg mangler. Det er en enormt langsom proces eftersom jeg ikke er så god til at sy 😉 men jeg står heller ikke og mangler noget akut, så det skal nok gå.

 • Lea

  Jeg er ny læser her på din skønne blog men må indrømme, at jeg allerede er MEGET inspireret. Startede selv shoppe-stop første marts 2016 (så har stadig abstinenser) men med et blog-fix fra din hånd skal jeg nok få inspiration til, hvordan det bliver veletableret en del af min hverdag 🙂

 • Sabine

  Jeg har tit tænkt på at ville spørge, hvad du går ud fra når du køber genbrug til dig selv?
  Her tænker jeg på, om du udelukkende tænker stilen, kvalitet, standen på tøjet eller tænker du også at det skal være fyrer mærkevarer eller et du ok med at købe genbrug som oprindeligt stammer fra en High-street butik som eks. H&M, Vero Moda osv.?
  Går stadig selv og tager tilløb til et købestop, men synes det er vigtigt, at jeg har defineret, hvad og hvor jeg præcis vil hen med det.

  • projecthandmade2014

   Jeg kigger slet ikke efter særlige mærker, men 100 procent efter kvaliteten, hvad der føles holdbart og lækkert at have på. Jeg har købt alt fra dyre mærker til H&M som genbrug. Du kunne jo prøve bare en måned med fuldt købestop, det kan de fleste nok klare uden at lide for stor overlast. Der er ingen regler om at købestop skal vare flere år for at “gælde”. Det handler bare om at prøve at skabe en kunstig begrænsning, og lade kreativiteten komme lidt i spil 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.