Frugal Friday

Frugal Friday – på skiferie

 Vi har lige afsluttet en uges skiferie, så denne fredag står derfor i feriens tegn, hvilket stadig giver fin plads (og grund) til sparsommelighed.

  • Mad: Turen gik til hemsedal i Norge, og belært af erfaring med de norske madpriser, havde vi derfor al maden med hjemmefra. Jeg lavede aftensmad til hele ugen to dage før afgang, så det var frosset godt ned, og det klarede turen i fint i frostboksen. Vi tog også brød, frugt,  pålæg, musli, havregryn, frostgrønt, kaffe osv med. Vi købte mælk, yoghurt og 3(!) liter is heroppe, ellers var alt andet medbragt hjemmefra. Det kan særligt anbefales at lave aftensmaden på forhånd, så der ikke går kostbar skitid med madlavning.
  • Tøj: Lillebror havde arvet et skisæt, som blev købt til storebror før første skiferie (genbrug 30kr), storebror brugte sin vinterjakke (genbrug 10kr) og nye skibukser (købt på udsalg lige før turen). Mit eget skitøj er 13 år gammelt og bliver kun brugt den ene gang om året. Jeg vinder ingen stilpræmier, men er stadig glad for det.
  •  Snacks: Vi havde medbragt rigelig chokolade og muslibarer til at spise på pisterne, så vi ikke kunne lokkes til at betale overpris pga sukkerkolde børn.
  • Bolig: Vi boede i lejlighed med køkken, så vi kunne lave al maden selv. Lejligheden lå tæt på pisten, så det var nemt at tage hjem og spise frokost, hvilket vi gjorde de fleste dage. De dage vi spiste på bjerget var planlagte, velfortjent og alle pengene værd ?

Hele pointen med at leve sparsommeligt, er netop at bruge pengene der, hvor det giver mening. Og derfor vælger vi 1) at tage på skiferie, selvom det er en dyr ferieform 2) at tage et godt sted hen (absolut ikke det biligste) 3) at tage færgen frem og tilbage, selvom det var klart billigere at køre hele vejen.

Det giver ingen mening at spare bare for at spare, der må også være et mål, som man sparer op til, og det skal stornydes.

God fredag derude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.