Minimalisme

Om at gøre mere, ved at gøre mindre af gangen

IMG_0244

Jeg kan umuligt være den eneste, der har svært ved at få klaret alle punkterne på den mentale todo-liste i løbet af en dag. Ofte bliver jeg overvældet af alle de ting jeg gerne vil gøre, eller burde gøre, og så ender jeg med at prøve at klare alt på een gang, hvilket uundgåeligt ender med, at jeg reelt intet får gjort.

Min egen hverdag består dels af arbejde, tid med mine børn, oprydning, madlavning, madpakkesmøring og lidt nødtvungen træning. Og den korte aften, der bagefter er tilbage, skal deles ligeligt mellem must-do-opgaver og want-to-do-opgaver. Det kan godt føles som om aftenen er slut før den er begyndt, og jeg kan gå helt i baglås over at prøve at nå det hele.

Men jeg fanger mig selv i at prøve at gøre for mange ting på én gang, så stopper jeg op, trækker vejret dybt (en kliche, men det virker) og laver en liste over de ting, som jeg skal have gjort, og de ting som jeg gerne vil have gjort. Og så vælger jeg benhårdt det punkt på listen, der kræver min opmærksomhed allermest. Og når det er overstået, så vælger jeg det punkt på listen, som jeg har allermest lyst til at lave (det er ofte strikkerelateret). Og så er den aften gået, men jeg fik taklet en af de “svære” punkter.

Det vigtigste er, at når punktet er valgt, så skal al fokus rettes mod den ene opgave. Alle andre distraktioner skal lægges væk indtil opgaven er klaret. Rent praktisk så betyder det, at denne aften først kommer til at gå med indberetning af forskudsopgørelse (kedelig opgave) og sluttes af med redesign af en silkeskjorte (fed krea-tid). Og så er der også en form for balance i tingene 🙂

God aften derude.

4 kommentarer

 • Malin

  Hvor kan jeg dog genkende mig selv, i det du skriver! Mine mentale what-to-do-lister er altid enormt lange og jeg er nok også ofte lidt for tidsoptimistisk… Jeg hopper også for meget rundt blandt de mange opgaver hvilket, som du også skriver, altid ender med at jeg intet får gjort. Og så derefter kommer følelsen af håbløshed og stress. Har også forsøgt mig på de lister du beskriver og det har hjulpet i perioder. Men det er så her mit andet problem kommer ind i billedet; jeg har så svært ved at holde fast i tingenen… 😉 I øvrigt en rigtig hyggelig blog du har – jeg kigger tit forbi.

  • projecthandmade2014

   Tak for dine søde ord, og jeg er lidt glad for at det ikke kun er mig, der rammes af opgave-overload og ender i at få gjort ingenting. Men hvis man kan holde fokus på een ting af gangen, og så fejre de små sejre, så lykkes det måske 🙂

 • Britt

  Jeg kender det så godt. Det er så svært at få tiden til at hænge sammen og at nå en følelse af at der er plads til en selv i hverdagen. Jeg synes virkelig, at arbejde, barn, madlavning, opvask osv. tager enormt meget tid. Jeg er ikke så god til at skrive lister og få alt gjort – men jeg har en ½ times køretur inden jeg er hjemme fra arbejde, den halve time bruger jeg på at finde aftenens must-does (de der ting, man gerne vil husker man sjovt nok altid). Jeg glæder mig til at se din re-designede silkeskjorte 🙂

  • projecthandmade2014

   Jeg har også en køretur (med toget) på godt en halv time, og den bruger jeg også nogle gange på at lave en todo-liste eller bare tænke over hvad jeg gerne vil med min aften 🙂 Men også tit til at strikke 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.