DIY,  Købestop

New In

FullSizeRender (8)

Efter juleferiens ankomst fik jeg endelig taget mig tid til at sy lidt igen. Imellem flytning, travlhed på jobbet og syge børn forsvandt min sy-tid som dug for solen. Men jeg manglede en erstatning til min gamle sorte silketop, der efter mange reparationer ikke kunne hænge sammen mere. Jeg valgte at sy to nye, da jeg ikke kunne stå for det fine fugle-mønster, og jeg kan sagtens retfærdiggøre at sy to nye toppe, da jeg jo netop sled den gamle op. Så de skal nok blive brugt.

Stoffet er købt i stof2000, og mønsteret er det sædvanlige selvtegnede mønster, som jeg normalt bruger. Jeg har dog lavet toppene en smule bredere denne gang.

Samtidig med stoffet købte jeg også garn til en ny sweater, hvor jeg nu kun mangler ca. 15 centimer af det sidste ærme. Jeg kan virkelig mærke, at jeg har mere strikketid nu, hvor jeg pendler godt 1½ time med toget hver dag.

FullSizeRender (9)

Så det hjemmesyede/hjemmestrikkede tøj har endelig fået revanche i garderoben, og kan måske trænge genbrugstøjet lidt til siden. Mit oprindelig projekt var jo netop den hjemmelavede garderobe, så det håber jeg at få lidt mere tid til at dyrke mere i det nye år.

Som jeg ønskede, så har december rent faktisk været ganske rolig. Vi har julet i den grad vi orkede, kun pyntet en smule op, bagt lidt med drengene og præsterede at købe alle julegaver på en dag (og lidt online-køb) uden at nærme os nogen stress-tærskler.

Juleferien må gerne fortsætte i samme tempo.

God jul til dig og dine.

6 kommentarer

 • Susanne

  En super god ide med silke inderst og uld yderst. En lækker kombi. Jeg er vild med stoffet, men silke er bare så dyrt. Det ser ud som om ærmerne er klippede ud i et med blusen. Det er en god detalje. Hvor meget stof går der til sådan en bluse? Til 400,- kr. pr. meter er det jo ikke lige meget om man skal have 1 eller 2 meter.
  Strikblusen ser lækker ud – den glæder jeg mig til at se.

  • projecthandmade2014

   Ja silke er ikke helt billigt, men giver et så meget mere lækkert stykke tøj, og så vil jeg hellere sy færre ting. Toppene er klippet i et for og et bagstykke, hvor ærmerne allerede sidder på. Ved at gøre sådan kan jeg (til min størrelse) nøjes med at købe 70cm stof, og det gør en stor forskel når meterprisen er 400kr ?

 • Karen Brander

  Shej har lige set dine fine silkebukser – kan du lave en skitse med mål også i forhold til dine gen mål

  • projecthandmade2014

   Hejsa, jeg har lavet en DIY her på bloggen, der viser hvordan jeg selv har lavet mønsteret. Det giver bedre mening at bruge een af dine egne toppe som udgangspunkt, så passer den færdige top til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.