Købestop,  Minimalisme,  Økonomi

Om at finde det man søger …

FullSizeRender (3)Idag gik den vilde tour de genbrugsbutik. Jeg arbejder stadig i mit gamle hood, så selvom vi er flyttet ud af byen kan jeg stadig besøge mine yndlingsgenbrugs-butikker ind imellem. Jeg forsøger at klare alle “nye” indkøb på genbrugsmåden, hvilket kræver en vis indsats, da det ikke altid lykkes i første hug. Men nogle dage lykkes det til overflod, og netop sådan en dag var idag.

På en time fik jeg købt “nye” højhælede pumps til at erstatte de tre par jeg solgte, fordi de var blevet for små i forbindelse med mine graviditeter (?). Skoene kostede den rørende sum af 40 kroner, er rigtig rare at have på, og er købt lige i tide til den næste store fest, hvor jeg gerne vil have højhælede på.

FullSizeRender

I næste butik fandt jeg “nyt” tøj til min store dreng. Jeg er ved at samle tøj sammen i hans næste størrelse. Vi sparer en del ved, at jeg køber tøjet undervejs, når jeg finder gode genbrugsting, og så supplerer vi op med økobomuld fra H&M når han rammer næste størrelse. Jeg købte et par bukser, to langærmede og to undertrøjer til sølle 160 kroner. Halvdelen var ubrugt, måske overskud fra et lagersalg, og det blødeste økobomuld fra Holly’s. Størstedelen af tøjet til mine drenge bliver købt som genbrug. Og vi bruger det tit til begge drenge, og sender (det der overlever) videre til genbrug igen.

Sidste butik gemte på netop den skuldertaske jeg længe har manglet, fordi den gamle er slidt op. Lynlåsen er stået helt af, og der er slidt hul i læderet. Planen er at sy den gamle taske om til en oversize clutch senere, da det meste af læderet stadig er fint. Den “nye” taske er i sort læder, og selvom den er lidt brugt, så er der mange gode år tilbage i den. Så jeg regner med, at der går lidt tid før jeg skal ud og erstatte den. Prisen var også helt okay, jeg fik den til 65 kroner fordi der var en lille flænge i foret, men det er hurtigt syet.

Så for 105 kroner fik jeg dækket to reelle mangler i min garderobe, og kan fortsætte mit gældprojekt uden at føle, at jeg mangler noget.

FullSizeRender

I forbindelse med flytningen fik jeg endelig afleveret det gamle stel fra min farmor til genbrug, og det føltes helt rigtigt at sende det videre. Og under mit første besøg i min nye lokale genbrugsbutik fandt jeg skåle og fade i et andet gammelt stel, som er meget mere mig, og jeg skyndte mig at købe det i stedet for. Selvom det egentlig bare handler om gammelt porcelæn, så tror jeg at det er vigtigt at huske, at netop ved at give slip på ting, som af en eller anden grund ikke er helt rigtige, så har man plads til og fokus på at finde de ting der er helt rigtige 🙂

Og sådan har jeg det også lidt med vores flytning. Vi var meget glade for vores gamle lejlighed, og det liv vi havde på Østerbro. Men vi føler os allerede godt på plads i vores nye omgivelser og vores nye liv, og beslutningen om at flytte føles på alle måder helt rigtig.

God aften derude.

11 kommentarer

 • Mette M

  Flotte indkøb du har gjort dig – det er dejligt når tålmodighed lønner sig og man bare en HELDIG 🙂
  Jeg er i gang med at udfordre mig selv lidt på genbrugsindkøb og det går ret fornuftigt – skriver om det inden længe 🙂

  Jeg har kaffekopper og kagetallerkner som ligner det stel – arvet fra min farfar. Det er så fint, men desværre holder kopperne ikke så godt på varmen og jeg vil gerne have min kaffe rygende varm. Så det bliver ikke brugt til daglig, men når vi har gæster (så kan de få halv lunken kaffe, he-he. Eihh, man skal bare skynde sig at drikke den 😉

  • projecthandmade2014

   Mange tak, jeg følte mig virkelig også heldig 🙂 Du har da også fundet nogle rigtig fine ting på din egen genbrugsjagt, jeg glæder mig til at høre mere om det.
   Det er simpelthen så fint et stel, men igen, jeg vil til enhver tid prioritere den praktiske anvendelse, så jeg ville nok heller ikke få brugt kaffekopperne 🙂 God aften!

 • Onlie-Johanne

  Sikke nogle gode fund.
  Prøv at købe narv-sværte og giv tasken en tur. Så kan den blive kul-sort igen, og hvis den får lov at stå et par dage, så smitter den ikke af.
  Jeg har gjort det med sko, hvilket gik super. Men så blev min søster så inspireret at hun prøvede med sin taske, og det gjorde virkelig en forskel 🙂

  • Trine Lykke

   Jeg har også gjort det på en taske, og resultatet var for vildt. Det kan være en ide at give den narv-sværte, så sort skosværte – her efter skal den tørres godt af, og så skal den imprægneres.

  • projecthandmade2014

   Tak:) Det vil jeg prøve, tasken er i rigtig fin stand, men mangler helt klart en kærlig hånd. Jeg talte med min lokale skomager, og han sagde at narvsværte kun var til når man skulle farve læder, så jeg forsøger mig med ikke-afsmittende skosværte. Jeg melder tilbage hvordan det går 🙂

 • Trine Lykke

  Jeg synes simpelthen at det er så sejt!
  Jeg vil SÅ gerne købe mere genbrug, mest af alt til pigerne, som så hurtigt vokser ud af deres tøj, men jeg er så dårlig til at få det gjort….

  Det kunne godt være noget jeg skal have mere fokus på!

  • projecthandmade2014

   Tak! Det er nu ikke den store bedrift, det kræver blot et par hurtige ture forbi mine yndlingsgenbrugsbikse, der er så meget godt, at jeg skal holde mig selv i skindet, så jeg kun køber det jeg ved, at vi får brugt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.