Købestop,  Minimalisme

Når projekter lykkes og flere genbrugskøb

fotoggDa jeg startede mit projekt handmade/købestop i starten af 2014 var jeg lidt usikker på, hvornår jeg ville føle, at jeg havde opnået “det jeg ville” med projektet. Da 2014 var slut, og jeg med undtagelsen af 5-6 køb havde klaret mig med det tøj jeg allerede havde eller redesign af genbrugskøb, uden at have følt det mindste afsavn, besluttede jeg mig for at fortsætte projektet.

Forleden dag gik noget op for mig.

Jeg er endelig begyndt at bruge de bluser fra H&M, som startede hele projektet, og som jeg skrev om her:

Mit projekt for 2014

De har ellers ligget det sidste 1½ års tid og ventet på, at det blev deres tur, og endelig har jeg nu fået arbejdet mig hen til dem. Så på en måde så symboliserer de virkelig, at projektet virker (for mig). Hvis ikke jeg havde stoppet for “de fleste” nyindkøb, så havde jeg måske aldrig nået til at bruge dem. Og når jeg blev træt af at se dem ligge på hylden var de (ubrugte) røget videre til genbrug.

Naturligvis er dette ikke et forsvar for at gemme alt tøj og tvinge selv sig til at gå med alle fejlkøb. Jeg har forlængst skilt mig af med tøj, der ikke passer, ikke er rette kvalitet osv. Så det tøj der er tilbage venter er alt sammen noget jeg egentligt godt kan lide, men blot ikke når til at få brugt. Før nu. Når tøjet reelt er slidt op, så vurderer jeg først om jeg har en passende erstatning liggende i skabet fx med de omtalte H&M bluser, og dermed udsætter jeg nykøb indtil alle muligheder er opbrugte. Så jeg kommer rent faktisk i bund i bunkerne og projektet virker derfor efter hensigten 🙂

fotog

Jeg fortsætter dog købestoppet 2015 med, fordi jeg reelt ikke kan se en grund til at lade være. I fredags var jeg en kort tur forbi min lokale genbrugsbiks og faldt over tre bluser til den imponerende sum af 85 kr. De to forreste skal sys lidt ind i siderne, og den tredje er helt perfekt. Jeg er så småt ved at få et overblik over min forårsgarderobe (indlæg følger) og jeg mangler lyse undertrøjer, ballerinaer og en forårsjakke. Alt efter hvor meget jeg finder via genbrug, så skal der altså også købes lidt nyt, men det er også helt fint så længe det er velovervejet og ting jeg rent faktisk får brugt.

Hav en dejlig aften derude.

0 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.