Købestop,  Minimalisme

Hele tre gode grunde til projektet

foto (5)

Tid
Da jeg læste kunne jeg nemt bruge en hel dag på at finde den helt rigtige cardigan (til den rette SU-venlige pris), men med to små børn og et fuldtidsjob med i ligningen, er der aldrig nok tid mere. Og da jeg også gerne vil afsætte tid til de kreative sider i mit liv og generelt til enhver tid vil vælge en aften foran symaskinen end en aften i Magasin, så giver det bedre mening for mig at forsøge at sy det tøj jeg mangler end at lede efter det.

Miljø
Det er efterhånden almen viden hvor stor en belastning mode industrien er for miljøet, men det overraskede mig alligevel, at der bruges 2.700 liter vand på at frembringe en t-shirt. Så nytter mit krav om, at alle i husstanden slukker for vandet mens de børste deres tænder alligevel ikke særlig meget i det store vandregnskab.

Økonomi
De tre sweatre fra H&M kostede kun 500 kroner, men lagt sammen med alle de andre fejlkøb jeg har lavet gennem tiden, så løber det op. Når jeg tænker på hvor meget tøj, der blot har været på kort besøg i skabet og så er sendt videre til genbrug, så ærgrer det mig at jeg ikke gemte pengene til bedre formål eller endnu bedre, brugte pengene til at komme af med mit SU-lån.

I løbet af i år vil jeg gøre et forsøg på at få betalt mit SU-lån af. Jeg vil gerne prøve at være gældfri før vi skal låne flere millioner til mursten engang i fremtiden. Jeg vil sørge for at skabe tid til, at jeg kan sætte mig mere ind i symaskinens muligheder – jeg ved, at den kan sy mere en bare lige ud. Og som en bonus vil jeg vide, at i år bidrager jeg ikke (så meget) til opfyldningen af verdens skraldepladser med tøj, der nærmest ikke har været brugt.

4 kommentarer

 • Line // Linsens

  Meget inspirerende projekt du har gang i her!

  Jeg kan til din ligning tilføje at et stykke tøj i gennemsnit bliver brugt 6 gange før vi kasserer det! 6 gange!!!! Så får de 2.700 liter vand jo endnu mere betydning!

  Generelt køber jeg rigtig meget genbrug til mine børn. Jeg har opdaget at det holder sig pænt længere hvis jeg køber kvalitet brugt, fremfor nyt der er for billigt i kvalitet.

  • janeischanginghabits

   Ja det gør det da kun endnu mere skrækkeligt at tænke på hvor meget spildevand det skaber. Endnu mere grund til at tænke en ekstra gang før man køber noget nyt.

   Og god tanke med genbrug til ungerne og at købe kvalitet, det er jo tit stadig billigere end dårlig kvalitet fra ny. Og man sparer dem også for en del kemi ved at tøjet er blevet vasket mange gange. Så ren win win 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.