Minimalisme

Minimalisme & bevidst privatøkonomi – en slags udkast til manifest

Jeg tror på, at kombinationen af minimalisme og en bevidst tilgang til privatøkonomi er vejen til det gode og klimavenlige liv. Jeg arbejder lige nu på højtryk med at få struktur på mine tanker, så jeg kan samle dem til et samlet manifest. Et manifest, der kan være med til at skubbe i retning af den 180 graders vending, der skal til, hvis vi skal gøre os håb om at afhjælpe den værste effekter af klimakrisen. Der er dog stadig kun råskitser på tegnebrættet – noter, masser af noter – men dem vil jeg meget gerne vise dig, og høre hvad du tænker. Så velkommen til tankemylderet i min hjerne 🙂

  • Jeg bruger principperne i minimalisme til at fjerne det overflødige fra mit liv – én gang for alle – så jeg ikke senere er tvunget til at genanskaffe tingene. Det vil sige, at hvis jeg har to par perfekte jeans i samme snit og farve, så bruger det jeg ene par – og lægger det andet par væk som reserve, når det første bliver slidt op.
  • Jeg identificerer de ting, som jeg kan skille mig af med – og aldrig genanskaffe. Det gælder tøj, der ikke passer til min krop og mit liv, gaver, som jeg beholdt på grund af “skam & skyld” eller babyting, når nu babytiden er fint overstået her i huset.
  • Når jeg skiller mig af med overflødige ting, så har jeg fuldt fokus på enten at finde nogen, som kan bruge tingene – eller få dem sendt videre til genbrug. Som ressourcenørd er det vigtigt for mig, at ting, mad, tid og energi ikke går til spilde.
  • Jeg bruger minimalisme, som løftestang til at tænke over, hvordan jeg gerne vil være i verden, hvilken type mor og kæreste jeg gerne vil være – og hvad jeg prøver at skabe i verden, og helt lavpraktisk, hvordan vores hverdag skal være.
  • Jeg tror på, at min tilgang til min private økonomi er en manifestation af, hvordan jeg gerne vil leve. De penge jeg tjener skal bruges til de ting, der skaber størst lykke for min familie, og der skal være en god slat tilbage hver måned, som kan investeres til vores fremtidige tryghed.
  • Jeg kræver, at der er hver måned er bare lidt overskud, som kan spare op til senere. Jeg nægter at bruge mit liv på at arbejde, for at betale regninger og så starte forfra hver måned.
  • Jeg har fokus på at rydde op i min private økonomi, så der er få faste udgifter, så jeg altid kan sige op på et job, som jeg ikke længere elsker, kan tage fri hvis mine drenge har ekstra brug for mig og generelt har været fri for at vælge jobs efter lønnen.
  • Jeg tror på, at den måde du bruger dine penge på, afspejler den pengehistorie, som du bærer med dig – så hvis dine penge forsvinder mellem fingrene på dig, så er der ofte en dybere årsag. Hvis du finder den årsag, kan du nemmere tage magten over din egen privatøkonomi.
  • Jeg beholder kun det tøj og de ting, som er mine absolutte yndlings, og så bruger jeg energi på at reparere og holde tingene ved lige, så jeg kun ganske sjældent er tvunget til at erstatte dem.
  • Jeg prioritere lokalsamfundet og det nære. Jeg håber, at vi kan komme bort fra ideen om, at vi kun kan “finde os selv” ved at flyve om på den anden side af jorden – vi er jo lige her.
  • Jeg nægter at følge influenter eller medier, der forsøger at sælge mig ting ved at bilde mig ind, at jeg ikke er god nok. Det er nemt nok at gennemskue på 38,5-årig, men tidligere var det svært for mig at forstå sammenhængen.

Med verdens bedste facebook-gruppe forsøger jeg at sprede budskabet om at mindre virkelig er mere, og at det gode liv også er er klimavenligt liv og et menneske-venligt liv – så der kan virkelig slås mange fluer med et smæk ved at turde gå nye veje.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.