Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

  • Stor-nydt at solen har skinnet næsten hver dag denne uge. Efter en december og januar med ganske lidt sol, så har det været en fantastisk – og helt gratis – glæde og har givet ekstra energi. Samme sol har lokket os ud på flere gåture. Nu, hvor sneen hindrer os i at cykle i skoven med drengene (moren er til den forsigtige side), så er det luksus at gå en tur i stedet for.
  • Holdt fast i den nye vane, hvor vi handler semi-stort hver femte dage. Og jeg kan stolt berette, at vi ikke har haft en eneste klat-handle-tur det sidste lange stykke tid. Vi må fejre de små sejre i denne tid 🙂 Vi kører stadig i den høje ende af madbudgettet i disse måneder, men det er jeg helt okay med. Lige nu er alt mad, som vi fire spiser, fremstillet her på matriklen. Så der skal lidt ekstra til 🙂
  • Gjort os klar til at sende drengene i skole fra mandag. Vi er ved at være metaltrætte herhjemme, så det kommer virkelig som sendt fra … ja himlen, Christiansborg eller Dansk Erhverv, hvem vi nu end skal takke. Vi er vanvittigt privilegerede ved at vi er to voksne, der arbejder hjemme og vi har to store drenge, der er mere selvkørende end hvis vi havde små børn omkring anklerne. Men jeg stor-savner muligheden for at fordybe mig uden konstante spørgsmål om hjælp til opgaver, eller at finde ting. Og drengene trænger til det sociale indspark, som de får ude af huset. Så vi tæller ned. Og igen – drengenes lærere er de ægte superhelte her – de har gennemført spændende og god læring, under de værste vilkår. Kæmpe hurra for dem.
  • I forventning til foråret, bestilt reservedele til vores elskede havetrampolin. Den er fem år gammel, og trænger til udskiftning af enkelte dele. Jeg er glad for, at vi valgte at købe kvalitet fra et firma, der prioriterer at holde den samme trampolin i brug længe, fremfor at sælge skrammel, der hurtigt skal skiftes ud.
  • Weekenden byder på en afstandsgåtur med nær familie. Medbringende nybagte boller og varm kakao. Det er absolut en luksus-søndag, men jeg er ved at være moden til lidt normalitet. Hvad med jer andre?

I øvrigt tak for den fineste modtagelse af podcasten. Jeg har lovet at udgive et nyt afsnit, hver mandag indtil lockdown er overstået for denne gang. Forrige episode handlede om den praktiske oprydning og kan høres her.

Hav en dejlig fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

En kommentar

  • Gitte

    Her er det kun yngste der skal afsted fra mandag, hvilket han og os glæder os til.
    Vi er begge på arbejde og har ikke haft mulighed for at arbejde hjemmefra, så det bliver dejligt ikke at føle sig så splittet hele tiden. De to store er fortsat hjemme, men er selvkørende.
    Vi har samlet sammen i klassen og sendt blomster og chokolade hjem til klassens lærere, det blev de så glade for.
    Det er dejligt at blive påskønne, men også dejligt at være den der påskønner og skaber glæde hos andre ♥️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.