Købestop

Dag 2 i Brug-det-du-har-udfordringen

Dag to bød på flere spændende oplevelser. Eksempelvis, så viste det sig at den sidste pose med pant indeholdt 53kr, hvilket ingen af os havde regnet med. Det er nemt at glemme, men selv med inflationens rasen, så kan man få ret meget lækker mad for 53kr. Senere på dagen fandt jeg en femmer i min taske, og pant for 5,5kr, så vi er stadig langt fra at løbe tør for penge. Jeg handlede for 116kr. Frugt til morgen-smoothie, mælk og ris til lillebrors fødselsdagsmåltid i aften og dressing, fordi … ja dressing. Min frokost bestod af det sidste salat fra i går, og to skiver rugbrød inkl. endeskiven med ost og hjemmelavet syltetøj fra min mor. Aftenmaden blev stegte ris (en rest ris fra i går med salat, dressing og ost, i wraps. Det er ikke en standard-ret herhjemme, men blev skabt ud fra den mad vi alligevel havde liggende, og smagte fantastisk.

Jeg har tænkt og skrevet meget om privatøkonomi igennem tiden, både i blog-format og mine bøger Den lille guide til opsparing og 28 dage til økonomisk ro. Men de gange, hvor jeg giver mig selv en udfordring af denne slags, så kommer det alligevel bag på mig, hvor hurtigt hjernen tilpasser sig til den nye normal. Ser muligheder og bliver taknemmelig for mindre. Det er netop årsagen til, at jeg virkelig presser på for at mine læsere prøver et købestop. Blot for en kort periode. Men ved at sætte en kunstig grænse for forbruget, så sker der en om-programmering af hjernen, som skaber kreativitet og taknemmelighed. Og de fleste fortæller, at de har opdaget, hvor fint de klarer sig med det de allerede har. Det er banalt, men også lidt magisk.

Har du prøvet en lignende udfordring?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

2 kommentarer

  • Hanne

    Ja heldigvis er jeg også sådan indrettet… der går sport i det. Her pr d 1/7 er jeg kommet på fleksjob ledighedsydelse og det er ikke meget, men efter de første par timer med øv øv og atter øv ja så vender det og jeg bliver meget kreativ ☺️ så selvom det ikke er selvvalgt og ikke for en kort periode, derimod en ukendt varighed så er der jo kun er at gøre …. smil og se muligheder …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.