Minimalisme

Mormorliv – Lav æblegrød af nedfaldsfrugt

Lørdag besøgte vi mormor. Dagen før havde det blæst kraftigt, og en del æbler var faldet til jorden under æbletræet. En time efter vi var ankommet var de nedfaldne æbler skrællet og kogt til æblegrød til fryseren. Æbler, der er faldet fra træet er ofte blevet stødt på den ene side, så hvis du venter for længe, så vil det blive dårligt. Derfor er det smart at få lavet lavet nedfaldsfrugten til noget lækkert med det samme, så det ikke går til spilde.

Fremgangsmåde

Skræl æblerne. Fjern de stødte dele. Skær i tern og læg i den gryde. Dæk halvt med vand. Kog og rør godt rundt indtil du har en jævn grød. Smag evt til med sukker og/eller vaniliesukker. Det er ofte ikke nødvendigt at tilsætte noget, så smag først 🙂

Ligenu bugner de danske haver af frugt. og hvis det ikke bliver brugt nu, så går det til spilde. Lad os sammen redde frugten. Du kan evt. tilbyde naboen at samle frugten op for ham/hende, og vende tilbage med æblegrød i bytte.

Til november starter forsalget til min kommende bog, Momorliv – Råd til at leve mere enkelt. Med mange flere mormorhacks til et grønnere, enklere og sjovere hverdagsliv.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.