Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

  • Gang i den store Ekstremt sparsommelige købestops-udfordring, og her på ottende dagen, vil jeg godt tillade mig at sige at det går meget godt. Vi har kun købt mad, og kun ganske lidt. Vi har spist fra lageret de fleste måltider, og lever stadig højt på to poser fra TooGoodToGo, som jeg hentede i den lokale Netto, dagen før påske. De var propfyldt med lækkert frugt, bananer, spidskål, kartofler og meget mere. Jeg elsker øvelsen med at få brugt maden, der allerede er i køkkenet før vi køber nyt, og det er en sport at skubbe handleturen bare en dag mere.
  • Bestilt endnu en pose fra TooGoodToGo, denne gang fra den lokale Fakta, og jeg er spændt på hvad vi får denne gang. Posen skal indarbejdes i de næste dages måltider, og så skal der også snart handles en større omgang, så vi ikke løber tør for rugbrød, mælk og havregryn.
  • Lavet drengenes værelser om. De er begge gået fra højsenge til – nåh ja – ikke højsenge. Vi solgte storebrors seng, skrivebord og sofa på dba.dk, og delte lillebrors seng over i to. Lillebrors seng købte vi tilbage i 2015, da de var store nok til at sove i køjeseng, og den har været i brug siden. Den er købt brugt, som de fleste af vores møbler, og kan nok sælges videre til stort set samme pris, når vi ikke skal bruge dem mere.
  • Købte et tøjskab til storebror, også på dba, da det gamle tøjskab var en del af hans høje seng. Udover at være en billigere løsning, og godt for miljøet, så er det også ekstra svært at købe nye møbler her er i corona-tider, så der er kommet et ekstra plus på brugt-siden.
  • Vi mangler stadig skriveborde til begge drenge, men kan ikke lige få dem vi gerne vil have, brugt. Så vi bruger en midlertidig løsning indtil det rette dukker op. Det kræver lidt tålmodighed at være genbrugshaj, men det er så meget sjovere, når det hele lykkes.
  • Aftensmaden om onsdagen består af rugbrød på grund af drengenes sport. Jeg spiste kartoffelmadder, og råkost fra poserne nævnt ovenfor, med purløg fra haven og overskudsrugbrød fra svigermor. Det var næsten gratis mad, og det smagte så lækkert.
  • Vi skal genplante noget hæk, der er gået ud omkring huset. Og vi var egentlig i proces til at plante denne weekend, indtil min kloge svigerfar nævnte, at hvis vi ventede med at plante til efteråret, så slap vi for at vande hækken så meget. Og tanken om at vande en ny, sart hæk hele sommeren, og den mængde vand det ville kræve, afgjorde sagen. Så nu venter vi med hækken til senere på året. Hvilket også er godt, fordi jeg ikke havde fået skrevet hækken på listen over forventede køb i denne måneds udfordring – og det ville være vildt pinligt at gå så meget over budget, sådan helt offentligt 🙂 Så reddet på målstregen.
  • Jeg har fået bibliotekspenge for første gang, så tak til alle der har bedt deres lokale bibliotek om at have min bog på hylden 🙂

Er du med på udfordringen?

God weekend derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.