Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

  • Haft stor glæde af et par poser fra TooGoodToGo. Indholdet har været friskt, varieret og ting, som vi sagtens kunne få brugt inden det blev dårligt. Jeg har lagt madplaner efter de grøntsager, der var i posen, så vi er sikker på at få det brugt. Jeg har en klar fornemmelse af, at vi har sparet penge, så der er tale om win-win effekter lige der. Til gengæld, så har vi måtte fravige princippet om primært at købe økologi, og det er lidt træls kan jeg mærke.
  • Ryddet op i kreaskabet jf. nedenfor, og samlet en pose med store perler, magnetbogstaver og andre kreating, som mine drenge er vokset fra. I næste weekend skal vi ses med en sød toårig (og hendes familie) og så kan drengene få lov til at overdrage lækkerierne. Jeg tror, at det er nemmere at give slip på ting, når vi ved, hvor de ender henne og at de kan blive brugt af andre.
  • “Ofret” mig og spist reste-kartoffelsuppe til frokost to dage. Suppen var blevet lidt kedelig i smagen, så der var ikke så stor synk i den til aftensmaden, så der var en del tilbage. Men jeg reddede smagen ved at røre en stor klat grøn pesto i suppen de to gange jeg spiste den til frokost. Det smagte SÅ godt.
  • Holdt fast i vanen med at bage de koldhævede boller et par gange om ugen. Jeg håber, at jeg kan holde fast i det når den rigtige hverdag starter igen efter sommerferien, og jeg skal afsted hver dag igen. Måske kan vi vende rutinen, så jeg rører dejen sammen om morgenen og bager dem om aftenen, så burde det være nemt at få passet ind.
  • Holdt en måneds pause med at købe aktier. Der sker ting på jobfronten lige nu, så det gælder om at polstre vores bufferopsparing, så vi er klar til det nye. Til gengæld, så stiger vores aktieportefølje støt, så uden at smide flere penge derind denne måned, så er vi alligevel et godt skridt tættere på det første store aktie-delmål.

Jeg har brugt et par eftermiddage på at komme igennem hele huset, og få sorteret ud og reorganiseret visse skabe. (Jeg er ikke helt færdig endnu). Særligt mit eget klædeskab trængte. Så jeg tømte alt ud på sengen, fik sorteret noget alt for slidt tøj fra, så det kan blive til klude, gjort skabet rent og lagt tingene tilbage på en ny måde. Det gav et tiltrængt energiboost. Det overrasker mig altid, hvor meget ny energi jeg får af at rydde ud og op. Det skaber et nyt flow i hjemmet at få set på tingene, og skilt os af med det, som ikke længere hører til i vores hjem.

Rent praktisk, så har jeg blot brugt oversigten over kategorier fra min egen bog , og så tager jeg huset i den rækkefølge. Det går hurtigt, når der bare er tale om vedligeholdelse, så det er overstået på nogle timer fordelt over de dage, hvor jeg/vi har tid. Til sidste så ryger de overflødige ting til salg, genbrug eller videre til familie eller venner, som mangler netop det. Bom. Og så er huset tilbage til kun at indeholde de ting, som giver mening for netop vores familie. Det frigiver så meget overskud hos mig, og lidt hos resten af familien, hvis de skal indrømme det 🙂

Nu står den på weekend med drengene – der er intet jeg hellere vil. God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.