Minimalisme

Flere og flere vil have mindre …

Efter i fem år at have skrevet om minimalisme, nøjsomhed, DIY og købestop her på bloggen, så er det vildt at mærke hvordan samfundstemningen i den grad er skiftet fra en jagt på mere, nyt, bedre – til at sætte forbrugsfarten lidt ned. Jeg håber ikke, at det blot er en fase, for personligt har jeg fundet så meget glæde, ro og overskud i at leve med færre ting. Jeg er gået fra at være underbemandet i mit eget liv til stille og roligt at finde modet til at gå en anden vej end normen også selvom det til tider ødelægger den gode stemning. Måske er det alderen, men det tør jeg godt 🙂

Apropos alder, så er jeg gammel nok til at huske tiden før finanskrisen, hvor samtalekøkkener, shoppe-smutture til New York og konstant udskiftning af biler var normen. For de heldige. Men det viser sig igen og igen, at det tempo, som vi har tvunget samfundet op i, vækstparadigmer og mere vil have mere – er skidt for vores sjæle. Vi går ned med stress, bliver skilt eller prøver at shoppe os glade, fordi vi “fortjener det”.

Med min blog, og verdens bedste facebook-gruppe vil jeg gerne slå et slag for at søge et langsommere tempo, eje færre ting, have færre aktiviteter i kalderen og være ægte til stede, der hvor vi er. I bund og grund, så prøver jeg at gøre færre ting, gøre dem fuldt ud og leve modigt, med hjertet forrest. Det kan give knubs, når mit budskab ikke trænger klart igennem til alle – men det er slagene værd.

I det nye år starter jeg et nyt projekt – min medlemsklub: “Janes dagligstue”, hvor vi sammen – i en mindre flok – kan blive klogere på privatøkonomi, minimalisme og livsvaner. Mit håb er, at skabe et rum, hvor vi kan øve os i at være ærligt i verden, som de skæve, ægte mennesker vi er. Det gider jeg virkelig godt 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.