Frugal Friday

Frugal friday og et nyt fællesskab …

Frugal friday-indlægene er min ugentlig opremsning af de små og store valg, som vi har foretaget i løbet af ugen og som, på en eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og tankevirksomhed i vores egen lille familie.

I denne uge har vi:

  • Sat vores nye vaskemaskine op. Den har et smart program, hvor man kan se, hvor meget vand og strøm hver enkelt vask kræver. Det er både nyttig og skræmmende læsning. Indtil videre er konklusionen, at de længere vaske ved lavere temperatur er det bedste valg. Og generelt har den viden bekræftet mig i, at vores indsats med at vaske mindre tøj virkelig batter noget på ressourceforbruget.
  • Lavet og (næsten) fulgt madplanen. Bortset fra i går, hvor jeg dømte købepizza, og det var alle penge og de ekstra kalorier værd. Det var lige det en hverdagsramt familie havde lyst til. Jeg elsker, når vores ”hurtige løsninger” er aktive valg og ikke bare resultatet af en panik og travlhed.
  • Hentet en stak bøger fra biblioteket. Vi har en rolig hjemmeweekend og med store børn i puljen, så betyder det masser af mulighed for at læse. Fik jeg sagt, at jeg glæder mig.
  • Bibeholdt vanen med at opsamle vand fra morgenbadet, når jeg venter på, at vandet bliver varmere. Vandet bruger jeg til at skylle ud i toilettet i løbet af dagen. Denne grønne vane hører absolut til i den lille ende af skalaen, men det koster mig ingen energi og jeg hader at lade vandet løbe direkte i afløbet og er ikke viking nok til at tage bad i koldt vand ?
  • Sat nissedøren frem, som vi har gjort de sidste otte år. Nissen bruger de samme ting, som alle årene – noget er købt og noget er hjemmelavet – så det passer jo fint til resten af huset 🙂

Denne uge har været ekstra spændende, fordi jeg endelig har taget første skridt til at starte en mindre gruppe/medlemsklub, hvor vi sammen – i en mindre kreds – kan blive klogere på minimalisme, bæredygtighed, livsvaner og privatøkonomi. Jeg har endnu ikke den fulde ramme på plads for, hvad den nye gruppe skal indeholde, men planen er at tage den gode dialog og debat med fra den store minimalisme-gruppe, men smide meget mere indhold og nærhed ind i den nye gruppe.

Planen er, at:

  • Der vil være et månedligt tema, som er valgt af medlemmerne baseret på en afstemning mellem tre forslag. Månedens tema bliver sparket i gang af mini e-bog, hvor jeg uddyber emnet, giver tips og tricks til at komme i gang og sætter rammerne for de kommende fire ugers indhold.
  • Der udgives et mini-foredrag hver anden uge. Enten af mig eller en gæst, der er ekspert indenfor området.
  • Hver anden uge laver jeg en video-brevkasse, hvor jeg besvarer de spørgsmål, som I måtte have/hjælper jer videre, hvis I er gået i stå.
  • I slutningen af hver måned vil jeg samle månedens tekst + månedens samlede materiale i en e-bog, som I naturligvis får tilsendt.
  • Rammerne for medlemskabet vil til en start være en lukket facebook-gruppe – kun for medlemmerne. Herinde deler jeg alt indhold og åbner for, at I deler jeres egne spørgsmål og erfaringer. 
  • Medlemmer vil få billetter ”først til mølle” til alle fysiske events, som jeg afholder.
  • Medlemmer, som er med fra begyndelsen kan være med til at forme, hvordan medlemskabet skal se ud.

Jeg vil stadig administrere den store minimalisme-gruppe, men jeg vil trække mig lidt tilbage og være mere til stede i den mindre gruppe. Det kan føles sårbart at dele åbent, når der er 14.000 medlemmer, der potentielt kan lytte med, så mit håb er, at den nye gruppe forbliver mindre, så nærheden bevares. Og helt ærligt, så har de sidste par uger været hårde – det har krævet en ekstra indsats at bevare den gode stemning i gruppen, så jeg længes efter en mindre, og mere dedikeret medlemsgruppe at forkæle. Vi starter den 1. januar, og jeg glæder mig SÅ meget til at komme igang 🙂

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.