Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min ugentlig opremsning af de små og store valg, som vi har foretaget i løbet af ugen og som, på en eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og tankevirksomhed i vores egen lille familie.

I denne uge har vi:

 • Kørt en madplan bestående af rester fra fryseren + overflod fra kærestens kantine, hvilket betyder, at vi stort set kun har handlet ind til drengenes madpakker i hverdagene denne uge. Vi har (igen) fået fyldt fryseren. Det sker som en kombination af vores glæde ved at gemme alle rester for ikke at spilde mad, og vores meget lille fryser. De næste uger skal vi kunne se bunden af fryseren igen, så det betyder lidt sjove kombinationer visse dage, men så længe maden er lækker, så overlever alle. De er vigtigt for mig, at maden i fryseren også bliver spist – ellers er det bare udsat madspild.
 • Besluttet at droppe kalendergaver i år til fordel for advents-oplevelser. ”Nissen” har hidtid leveret en lille gave hver dag, cirka 1/3 brugbart (strømper, viskelæder osv.), 1/3 legetøj (spil, kort, dims) og 1/3 spiseligt. Fremover vil ”nissen” levere en lille spiselig gave hver dag og hver søndag et ”gavekort” på en oplevelse fx biftur eller tur i legeland. Samlet bliver det måske lidt dyrere, men vi sparer tid, gavepapir og mængde af nye småting ind i huset. Ja tak.
 • Klippet mit eget hår – bare en smule af spidserne – men det rykker (endnu engang) turen til frisøren, som virkelig ikke figurerer nogen steder på min liste over ting, som jeg elsker at bruge penge på. Og derfor gerne droppede helt. Til gengæld er det virkelig blevet gråt i toppen, så jeg har planer om at få lavet lidt striber – men kan ikke finde en lokal øko-frisør – har du erfaring med selv at farve hår?
 • Frabedt os (igen) diverse chokolade-kalendere fra bedsteforældre-holdet. Drengene er velsignet med fire hold bedster, så hvis alle gerne vil give en kalender, så bliver det hurtigt store mængder sukker og ufattelige niveauer af skrald. Og egentlig så er en chokolade-julekalender blot et gigantisk emballage-spild, som vi ender med at acceptere, fordi ”det er jo kun jul én gang om året”. Jeps, jeg er gerne den onde hippie-mor, der stjæler julen. Men jeg lover, at drengene får rigeligt sødt i december.
 • Skåret en rest rugbrød i tern og lagt i fryseren. Når der er en passende portion, så rister vi dem på panden med smør og salt og bruger dem som topping på suppe eller salat. Hvem siger, at det ikke kan være lækkert at spare penge 🙂

Her står weekenden på bogmesse og fodboldstævne (for storebror), og så dømte jeg efterår i sidste uge, så puslespillene er kommet frem igen fra deres sommer-hi. Sidste uge lagde vi et på 1000 brikker, og kommer nok til at bryde det op og lægge det igen 🙂 Og så har jeg lovet lillebror at strikke en nissehue a la denne til hans bamse. Det krævede ikke den store overtalelse 🙂

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

7 kommentarer

 • Maja

  Med fire hold “bedster” kunne I måske aftale at de hver for sig leverer een gave til en adventskalender, og så lave en “ønskeseddel” til dette? det kunne feks være oplevelser i januar/februar sammen med de respektive “bedster”? eller feks billeder fra din/jeres barndom med en lille historie om billedet? eller ja – mulighederne er mange… og for børnene vil det kunne blive et kært juleminde ?

  • Jane

   Det er en meget fin og sød ide, men spiller ikke helt sammen med mit ønske om en rolig december at skulle koordinere sådan et projekt 🙂 Men for de familier, hvor det virker er det en virkelig sød ide. Sidste december havde storebrors klasse et projekt om bedsteforældrenes jul, og vi samlede de fineste historier ind, som vi stadig har 🙂 Vi kører oplevelses-adventskalender i år – og har valgt oplevelserne ud fra, hvad drengene ofte efterspørger, så tror det falder i god jord 🙂

 • Mille

  Lyder meget lig vores uge hvor fødselsdagsmenuen i søndags er spist i variationer hele ugen, dog med en sød kommentar fra størstebarnet – som følge af min begejstring for restegrønttomatsuppen med restepizzaskorper: “mor skal vi prøve en uge uden tomatsuppe”? ?

  • Jane

   Hehe, vi kan godt blive lidt over-begejstrede i vores #bekæmpmadspilds-iver 🙂 Jeg har også serveret underlige måltider for min familie, og så må vi jo lytte til dem, hvis vi er gået over gevind. Også med tomatsuppen 🙂

  • Lisbeth

   Jeg klipper og farver selv hår det meste af tiden.
   Jeg farvede for en veninde i gymnasiet med henna og rødvin. Selv bruger jeg en vaskudfarve, da jeg vasker hår hver 8-10 dag, så sådan en farve når at grå ud for mig. Når jeg har lavet striber, så laver jeg det kun i en bane på det midterste hår, for ellers ser det herrens ud i nakken. Måske du skulle overveje at finde en, og I så sammen farvede striber? På hinanden?

   Jeg smed selv håndklædet i ringen og var til frisør for highlights da jeg har fået hvide naturlige striber. Smed 1200 i en park salon med god samvittighed. Der havde mit hår ikke set en frisør i 18 mdr.

 • conny

  God rugbrødside! Hvis ikke mine rester bliver til øllebrød til det besøgende barnebarn (det er godt nok længe siden, jeg har lavet det). Tak for inspiration.
  Ang. hårfarvning: Her har jeg sparet hele mit liv – har aldrig prøvet hårfarvning. Og jeg er superglad for den gratis grå farve, mit hår har fået 😀

  • Jane

   Jeg bryder mig ikke om øllebrød, så det får min stakkels børn ikke – men det er også en god ide. #bekæmpmadspild. Jeg har egentlig ikke noget imod de grå hår – de passer til min alder og mine drenges opførsel 🙂 – men om vinteren når jeg også mister farve i huden, så kan jeg godt lide at få farvet håret, men plejer blot at være en enkelt gang i løbet af vinteren 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.