Minimalisme

Et nyt tøj-projekt i maj

Jeg har tænkt mig at hoppe med på hele to tøj-projekter i maj måned, nemlig #memademay2019 og #May30x30. Det første projekt går ud på, at man har et stykke hjemmelavet tøj på hver dag i hele maj måned og det andet projekt går ud på, at man kun må gå med en capsule wardrobe på 30 stykker tøj i hele maj måned. Når man slår de to projekter sammen, som jeg har gjort, så ender man med en samling tøj på 30 stykker, hvoraf en del af sættet hver dag skal være hjemmelavet.

Jeg har egentlig ikke den store fidus til capsule wardrobes, som oprindelig går ud på, at man kun gå med en afgrænset del af at sit tøj i en kortere eller længere periode. Da capsule wardrobe var meget populære for nogle år siden, gik tendensen mod at kvinderne prøvede at finde den “perfekte capsule”, hvilket ofte medførte en masse nykøb og alt for meget fokus på tøj, hvilket var ironisk når nu tanken var, at det skulle være nemmere at klæde sig på.

Men jeg kan også godt lide et nyt projekt fx mit eget projekt om at lave mest muligt tøj selv, mit købestop eller mit nye fokus på at blive økonomisk uafhængig, så jeg er gået med på legen. Så jeg har udvalgt tyve stykker tøj fra min eksisterende garderobe, som er dem på billedet ovenfor + fire strik-sager og to par jeans. Jeg regner ikke basis, sko og jakker med til samlingen, men der har jeg i forvejen en ret afgrænset mængde.

Herudover er jeg ved at strikke en ny sommertop, har stof liggende til at sy en kortærmet top og en ny nederdel, og har planer om at sy en gammel t-shirt om til en ærmeløs top. Så i løbet af maj burde jeg nærme mig de 30 stykker tøj. Jeg dokumenterer dagens outfit på instagram, hvis du er nysgerrig på projektet.

Min tanke er (ligesom med bloggen her) at vise, hvor lidt tøj (og ting) man egentlig har brug for, for at leve et godt liv. Og at mindre virkelig er bedre. Næsten altid 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

2 kommentarer

 • Pia

  Jeg kan godt li’ din ide med at blande de to tankegange sammen – det er ironisk nok meget lettere at finde tøj om morgenen med en lille gardarobe. Jeg kommer nok aldrig ned på så få stykker tøj, men har skåret kraftigt ned på gardaroben (blandt andet inspireret af dig 🙂
  Glæder mig til at se, hvad du får lavet…

 • Elizabeth

  Øv, igen kan jeg mærke hvor misundelig jeg er på dem, der kan finde ud af at sy og strikke!

  Det der med capsule garderoberne er jeg fan af, men jeg går ikke så meget op i at tælle antallet – jeg går bare efter, at mit skab er så overskueligt og brugbart som muligt. Så jeg rydder jævnlig ind og ud. Dog synes jeg at jeg har rigtig svært ved at ramme rigtigt – jeg ender stadig med at have tøj hængende som jeg ikke bruger, og jeg bruger det samme par bukser igen og igen, selv om en kapselgarderobe egentlig skulle være en der giver mig lyst til at rotere mere i det tøj jeg har…

  Vil du dele lidt om din proces, da du valgte dine 20 tøjdele ud?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.