Anbefalinger

Anmeldelse: Zero Waste af Bea Johnson


Før jul modtog jeg et anmelder-eksemplar af bogen Zero Waste, skrevet af Bea Johnson – kvinden bag bloggen Zero Waste Home og en af hovedpersonerne bag zero waste bevægelsen. Jeg har læst med hos Bea i mange år, og hun er min rollemodel når det gælder tilgang til tøj. Alt hendes tøj er genbrugskøb, og modsat mange bæredygtigheds-bloggere, så bruger hun minimum af energi på at tænke over tøj – men hun ser bare altid så godt ud.

Og så vidt jeg kan gennemskue, så køber hun også kun “nyt”, når det gamle er slidt op eller bare ikke fungerer mere, hvilket også er min strategi 🙂 Tøj skal bare virke, så det er muligt at leve det gode liv – uden at skulle bruge mere end få minutter på at blive klar hver morgen. Ja tak.

Nu er Beas bog endelig oversat til dansk, og udgivet på forlaget Klim, hvor de dygtige mennesker heldigvis kan se lyset i mere alternative måder at indrette hverdagen på 🙂

I bogen beskriver Bea både tankerne bag zerowaste-bevægelsen, men giver gennemgår også alle aspekter af en hverdag, fx indkøb, hygiejne, rengøring, tøj og rejser, og beskriver hvordan man kan adoptere zero-waste i alt, hvad man gør.

Jeg lever ikke et zerowaste liv, men som ægte ressource-nørd så går jeg meget op i, at der ikke er så meget spild i vores hverdag. Jeg hader engangsprodukter, og kan få det helt dårligt når der er for meget emballage på det mad vi køber – det er bare fjollet – tænk over, at du også betaler for emballagen når du køber mad. Rent spild.

I bogen giver Bea en masse opskrifter, både på rengøringsmidler, makeup og enkel mad, lavet helt fra bunden. Jeg kan virkelig anbefale bogen, både som en introduktion til zerowaste, men også som opslagsbog/opskriftsbog/inspiration til et mere enkelt og nice hverdagsliv 🙂 Modsat, hvad mange tror, så beskriver Bea, hvordan deres nye hverdag er både nemmere og billigere end den måde de levede på før. Og de har fået et mere harmonisk og frit liv, nu hvor alt deres tøj kan være i en kuffert hver, så de nemt kan pakke, rejse og lade rejsen blive betalt via udlejning af deres hjem undervejs. Det lyder da skønt.

Jeg er særligt vild med hendes beskrivelse af, hvordan zerowaste har gjort deres liv mere simpelt. Men tag ikke mine ord for det – hør Bea fortælle mere selv – lån bogen på biblioteket eller køb den hjem til dit eget hjemmebibliotek 🙂

God weekend derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.