Minimalisme

Minimalisme-hack: Brug tøjet året rundt …

Gårsdagens outfit, ganske passende til at illustrere dagens minimalisme-hack nemlig, at jeg ikke længere deler mit tøj til kun at passe til nogle af årets sæsoner. Jeg bruger (næsten) alt mit tøj året rundt. Den eneste undtagelse er to par shorts og en bikini, som primært tilhører sommersæsonen og de allertykkeste af mine uldsweatre, som jeg reelt kun bruger de koldeste dage efterår og vinter.

Men resten af tøjet er i fuld cirkulation året rundt. Jeans matches med toppe på de varme dage og top + cardigan/sweater/jakke på de kolde dage. Nederdele og kjoler bruges med bare ben på de varme dage, og med strømpebukser + cardigan/sweater/jakke på de kolde dage.

Derfor tænker jeg ikke i sæsoner, men efterhånden som vejret skifter den ene eller anden vej, så justerer jeg blot med flere eller færre lag. Væk er alle ideer om at “shoppe til næste sæson”. Jeg tilpasser bare mit yndlingstøj stille og roligt som vejret skifter. Jeg erstatter mit yndlingstøj, helst med genbrug eller slow fashion varianter, når noget er slidt op. Men væk er alle panikture i Magasin, som skader både mit humør og min økonomi, for at lede efter det næste/noget mere/noget nyt.

Jeg har intet behov for at netshoppe, glo vinduer, købe modeblade eller for at “følge med”. Det frigiver SÅ meget energi, som jeg kan bruge på de ting, som jeg hellere vil prioritere. Cykle en tur med mine drengene, strikke, blogge og hænge ud med venner og familie.

Jeg indrømmer gerne, at jeg aldrig har været den store shopper, så skiftet er nok ikke så stort for mig, som det ville være for andre. Men før var det ofte netop sæsonskiftet, som fik mig til at føle, at jeg burde købe noget nyt, hvilket slet ikke giver mening for mig nu. Det var faktisk sådan en shoppetur, og de tre unødvendige bluser fra H&M, som startede mit projekt tilbage i 2014.

Dengang havde jeg ikke forestillet mig, hvor nemt og gnidningsfrit det er blevet at finde/vedligeholde en lille, men totalt yndlingsgarderobe, og hvor meget “mig” jeg føler mig hver dag. Det har garanteret også noget med alderen at gøre, men jeg tror også på, at arbejdet med at skille mig af med det overflødige tøj, som ikke var yndlings og have en mere slow fashion tilgang til at anskaffe mig “nyt” tøj, har gjort en kæmpe forskel.

Og samtidig sparer jeg tid, penge og redder verden en lille smule hver dag. What´s not to like 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

En kommentar

  • Ma

    Du er sej med det tøj! Og virkelig inspirerende. Jeg vil også gerne se godt ud for få kroner, men det er godt nok op ad bakke i genbrugsbutikkerne, når ens krop ikke har samme størrelse som gennemsnittet og i øvrigt har skiftet størrelse kontinuerligt i fire år pga. to graviditeter. Kender du det? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.