Klimasorg

Mor er ikke skuffet – mor er træt og vred …

Godt så. Sidste uge bragte en DF’er (hvis navn ikke får lov til at mænge sig på min blog) sig lidt ekstra omtale i dagens nyhedsstrøm ved at fornægte, hvad størstedelen af alle klimaforskere mener er blevet ret grundigt bevist, nemlig at de igangværende klimaforandringer er menneskeskabte. DF’eren udtaler:

“Jeg kan da ikke udelukke tesen om, at de er menneskeskabte. Men så længe, der er pålidelige forskere, der siger det ene, og så nogle andre, der siger det andet, så føler jeg mig ikke fuldstændigt overbevist om, at den ene forklaring er mere rigtig end den anden. Så handler det mere om trosspørgsmål, og det synes jeg først og fremmest hører til i en kirke og ikke i politik, siger han til Information.”

Og problemet er jo ikke, at denne politiker mener noget andet end godt 98 procent af alle klimaforskere, eller at han ser sit snit til at få lidt omtale ud af at gå imod strømmen. Problemer er, at alle dem, som egentlig ønsker, at klimaforskerne tager fejl, at klimaforandringerne ikke er menneskeskabte og vi derfor ikke kan gøre noget ved dem, de får en knage at hænge deres tvivl på, og derfor kan tillade sig at lade som ingenting.

Den samme strategi har tidligere været brugt af tobaksindustrien, olieindustrien og andre diverse kemi-giganter. Og det smarte trick er, at det ikke handler om at have ret, men derimod om at skabe så meget tvivl om konklusionerne, at den almindelige borger kan fortsætte sit almindelige hverdagsliv og lade som ingenting. For det er jo ikke “endelig afklaret” om cigaretter er farlige eller om store mængder CO2 i vores atmosfære er en jævnt dårlig ide, så jeg venter bare med at gøre noget/ændre noget i mit liv, til alle forskere er enige.

Det er farligt, fordi det forhaler, at vi tager os sammen og finder en løsning på problemerne. Og efter en sommer som den vi har haft i år, så er de fleste endelig ved at opdage, at der er noget “anderledes” end normalt og er ret lydhøre overfor mulige løsninger. Men hvis vi giver for meget taletid til folk, som giver plads til tvivl, som igen giver plads til, at vi ikke rykker mens tid er, så blir jeg helt ufatteligt træt. Ja, Bjørn Lomborg, jeg kigger også på dig. SUK.

SÅ lad det være klart, at størstedelen af de relevante forskere er dybt bekymrede over, at klimaforandringerne ikke bare er igang, men at de kommer med så overvældende fart, at vi har ganske få år til at gøre noget aktivt for at mindske skaderne. Så lad os være ligeglade med, at en tilfældig serviceassistent fra Hvidovre/dansk politiker ikke “tror” på klimaforandringerne. Lad os overhøre ham og komme igang med arbejdet.

Og således opmuntret 🙂 Hav en dejlig aften.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

 

4 kommentarer

 • Lotte

  Kære Jane, jeg er så glad for du skriver det her. Jeg har også i denne uge krummet tæer så det gør helt ondt.

  I det hele taget stort tak for du skriver og holder ved. Det er så vigtigt. Jeg mistede mine ord fuldstændig i slutningen af 17, og det er svært at tabe sine ord, særligt fordi det her er så vigtigt.

  Med kærlig hilsen Lotte
  (engang lessstuff/slowliving og hvad jeg nu fik rodet mig ud i, henover årene 🙂 )

  • Jane

   Hej Lotte. Selv tak for dine søde ord. Jeg kæmpede også med lysten til at skrive/kæmpe videre tilbage i 2017, men jeg fandt den igen ved at fokusere på de små skridt, vi selv kan gøre og ved at starte en grøn revolution, helt nede fra græsrødderne af 🙂 Tak fordi du er med. Kærlig hilsen Jane

 • Lotte

  Kære Jane. Det er så rigtigt, at der skal handles nu – tak fordi du tager emnet op, det er så vigtigt! Måske kender du allerede dette borgerforslag – men ville du have lyst til at promovere det på din blog? Vi skal have råbt Christiansborg op og du ville kunne gøre en forskel ved at hjælpe med at samle nogle underskrifter.

  https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-01278

  Læs mere om borgerforslaget her: https://m.facebook.com/borgerforslaget.klimaopraeb/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.