Frugal Friday

Frugal Friday a la spar på vandet, tak.

Grundet et tørkeramt Danmark er Frugal Friday omdannet til en opremsning af måder, hvor du kan hjælpe med at spare på vandet. Husk at du både sparer på vores fælles drikkevand, og sparer penge samtidig. Win-win.

 • Tag korte bade. Badet er ikke stedet, hvor du skal funderet over livet, men et praktisk sted, hvor du kan blive ren. Hurtigt. Tjep tjep 🙂
 • Lad være med at vande haven kosmetisk. Undtagelsen må være helt nysatte planter, som nemt går til eller særligt sarte dele af køkkenhaven.
 • Sluk vandet når du børster tænder/barberer dig/henter ting/sætter i opvaskeren. Fortsæt selv listen. Jeg forestiller mig, at alle har fattet pointen efterhånden – det er rent drikkevand, der ryger direkte i afløbet. Suk.
 • Genanvend vandet fra køkkenet til at vande potteplanter eller ovenfornævnte køkkenhave.
 • Lad være med at smide mad ud. Alt mad, som du køber har “kostet” store mængder vand at skabe. Så køb kun det, som du skal bruge – og brug det. Basta.
 • I samme rille – lad være med at købe billigt crap, både fra Kina og her fra landet. Alt hvad der produceres sætter et miljømæssigt fodaftryk, så lad os støtte op om de virksomheder, der producerer med respekt for grundvand (og menneskerettigheder og andre småting).
 • Spis økologisk. Færre sprøjtegifte = bedre vandmiljø. Men også når det gælder økologisk mad, så vender vi tilbage til punktet om ikke at spilde maden.

Har du tilføjelser?

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

8 kommentarer

 • DorteS

  Regnvandstønder!!! Wuhu, jeg er så glad for min.
  Perlator. Dims til at sætte på vandhaner i badeværelser feks.. På den måde bruger den pludselig kun den halve mængde vand. Ret praktisk, når børnene synes, det er sjovt at vaske hænder.

 • Pia

  Jeg bruger “vente vandet” fra bruseren (det der ellers går direkte i afløbet, imens vi venter på at vandet bliver varmt) til at vande køkkenhaven med – det giver ren samvittighed 🙂

 • lotte

  Er ikke 100% enig i pointen om økologi, vil hellere kalde det “spis dansk/lokalt/økologisk”. Økologi klinger for mig hult når der er tale om agurker der har raslet op gennem hele Europa i en lastbil… Derudover bruger jeg såvidt muligt det snavsede vand til at vaske tomme glas op med så de kan komme i genbrugscontaineren.

 • Lisbeth

  Vi fik i forbindelse med vores husbyggeri nedgravet en vandtank der samler vand op fra tagrenderne. Tanken er koblet på toiletterne, vaskemaskinen og udendørshanen! Det sparer os mange penge og rent drikkevand. Det er selvfølgelig en dyr investering men samvittigheden er helt i top:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.