8 In Økonomi

Førstehjælp til din privatøkonomi

Alle, som har læst med i mere end bare fem minutter ved, at jeg er en kæmpe privatøkonomi-nørd. Jeg er fascineret af de muligheder, som det giver dig i hverdagen og livet generelt, hvis din privatøkonomi kører på skinner. Og jeg er absolut gået i den ekstreme retning med snak om købestop og hippie-hacks, men generelt er det min overbevisning, at din privatøkonomi skal være som en god bh. Den skal støtte dig i det rette omfang, og ikke kunne mærkes i hverdagen overhovedet 🙂

Jeg har skrevet en lille how-to, som meget godt beskriver mine egne drømme om, hvordan min egen økonomi skal fungere i praksis. Og nu, hvor banklånet endelig er betalt af, så er jeg egentlig nået til punkt nr. 5. Det spændende er nu om jeg kan finde ud af at sætte intensiteten ned 🙂

Førstehjælp til privatøkonomien

 1. Få overblik. (Jeg er ved at lave et excel-ark du kan bruge). Indtast alle dine indtægter og udgifter. Se hvad forskellen er.
 2. Nu skal forskellen gøres større. Det vil sige, at du skal skære noget fra. Enten det daglige cola-forbrug, de tre streaming-tjenester eller noget helt tredje. Vær særlig kritisk overfor abonnementer, som trækkes automatisk. Bruger du stadig dit fitness-medlemskab? Alle ikke-livsnødvendige udgifter skal skæres bort. Bare rolig, det er kun i en periode.
 3. Kom af med gælden. Lav en liste over al din gæld i rækkefølge fra det mindste til det største. Brug forskellen i indtægter og udgifter til at betale gælden af. Jeg har valgt at beholde vores realkreditlån, som vi blot stille og roligt (naturligvis med afdrag) betaler af på løbende.
 4. Når gælden er væk, kan du sætte intensiteten ned. Genindfør at bruge penge på gak og gøjl efter eget valg. Vælg et fast beløb hver måned, som du vil investere. Beløbet skal trækkes automatisk og som det første, når du får løn.
 5. Vælg en investeringsprofil, som passer dig. Brug en rådgiver, hvis du er i tvivl, men sørg for selv at forstå baggrunden bag valgene – en rådgiver vil altid være en sælger – og dermed sig selv nærmest. Så du skal selv forstå, hvad der foregår.
 6. Slap af og nyd livet, mens formuen vokser automatisk ?

Hvis din privatøkonomi var et dyr – hvilken var den så? Egern, løve eller struds 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Nina
  17. maj 2018 at 5:30

  Hei fra Norge! Tusen takk for en kjempeinspirerende blogg. Jeg har hatt stor interesse av temaet privatøkonomi i mange år og har nok kommet til ditt punkt 5 ?. De fleste blogger jeg følger er amerikanske, svært kjekt å finne en super dansk en.
  Jeg følger spent med videre.

 • Reply
  Pia
  6. juni 2018 at 18:00

  Tillykke med at I er nået i mål med at få betalt gælden :0)

  • Reply
   Jane
   7. juni 2018 at 7:22

   Tusind tak. Det føles rigtigt rart 🙂

 • Reply
  Camilla
  2. oktober 2018 at 20:08

  Hvorfor har du opsparing/investering til sidst?

  • Reply
   Jane
   3. oktober 2018 at 18:16

   Fordi jeg til enhver tid vil skille mig af med gæld, før jeg investerer. Gæld = risiko og jeg vil hellere selv bestemme over mine penge 🙂

 • Reply
  Camilla
  5. november 2018 at 10:28

  Tak for indlæg. Jeg er nysgerrig: ved du, hvornår excel-arket kommer?

 • Reply
  Heidi Hansen
  16. oktober 2019 at 10:56

  Hej, hvornår kommer excel arket?
  Ellers tak for din blog – en stor hjælp ☺️

  • Reply
   Jane
   18. oktober 2019 at 4:56

   Tak! Det er på vej – jeg er desværre ikke den store haj til de tekniske sider af en pc – men jeg lærer 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.