Økonomi

10 nemme måder at spare penge i hverdagen

Jeg tror på, at det er muligt at spare mange penge i hverdagen med blot små tilrettelser af eksisterende vaner. Og med lidt tilvænning vil de nye vaner langsomt sidde fast, og det bliver naturligt at tage cyklen fremfor bilen eller drikke vand til maden. Og de nye vaner vil give kontant afregning i form af besparelser hver eneste dag resten af dit liv. Selv tak 🙂

Her er 10 forslag fra vores eget liv:

 • Vi drikker kun vand i hverdagen. Ingen sodavand, saftevand, juice eller lignende. Eneste undtagelse er lillebror, som indimellem gerne vil have mælk end vand (hvilket han får lov til) og de voksne som indimellem gerne vil have øl eller vin (hvilket de får lov til ?).
 • Vi starter ikke bilen for små-ture. Så alle ture ud og handle, til gymnastik, svømning eller legeaftaler foregår på gåben eller cykel.
 • Vi undgår engangsprodukter, og bruger klude fremfor køkkenrulle, madkasser fremfor stanoil og termokopper til kaffe på tur osv.
 • Vi slukker lyset i de rum vi ikke bruger, og minder drengene om at gøre det samme.
 • Om vinteren trækker vi gardinerne fra om dagen, og for om natten. Næsten alle dage om vinteren slår varmen fra i løbet af dage, hvor huset bliver varmet op alene af solen. Så ved at huske at trække gardinerne fra, får vi gratis varme og ved at trække dem for om natten, holder vi på den gratis varme.
 • Vi vander ikke andet end køkkenhaven om sommeren. Græsset må klare sig selv, og hvis det bliver tørt, er det bare ærgerligt. Jeg er opvokset på landet, og det kom noget bag på mig første gang jeg så en nabo vande sit græs. Det virker som spild i mine øjne at hælde godt drikkevand direkte ud i ingenting.
 • Vi køber ikke plastikposer når vi handler, men bruger stofposer eller tasker. Der har været en stor diskussion om, hvorvidt det er mest miljørigtigt at bruge stof- eller plastikposer. Men af rent økonomisme årsager, så giver det absolut ingen mening at give 10-12 kroner for poser hver gang man handler, og det er grund nok for mig.
 • Vi reparerer, hacker, undværer eller køber brugt før vi overhovedet overvejer at anskaffe os noget fra nyt af. Det er blevet en del af vores families DNA, og det sparer os virkelig mange penge hvert år, og er så meget sjovere end bare at daffe ud og købe ”én af hver”.
 • Vi shopper ikke for sjov. Alle shoppingcentre med respekt for sig selv, prøver at lokke børnefamilie til at bruge deres ferier og weekender i larmen og det kunstige lys, og med at bruge deres hårdt tjente penge på flere ting og fast food. Nej tak 🙂
 • Vi smider ikke mad ud. Det ville svare til at smide penge og tid direkte ud i skraldespanden. Så deeeet….

Har du nogen tips til at spare penge i hverdagen?

Der er også flere tips og tricks at hente i verdens bedste facebook-gruppe 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

 

5 kommentarer

 • Christina

  En uge om måneden sparer jeg penge, for jeg bruger menstruation cup og stofbind.

  Vi har tørrestativ og ingen tørretumbler, og vi mangler det ikke.

  Vi bruger toiletpapir, men har taget det af i stykker af 2 blade, så bruger den 3årige ikke en halv rulle hver gang han skal tørres.

  Vi handler som regel kun én gang om ugen, og mangler vi noget må vi være kreative og undvære, så undgår vi mange af de små impulskøb når der ikke handles hele tiden.

  Når min mand skifter tøj, så tager jeg gerne lige et kig på Det, og hvis det ikke er beskidt (jeans eks), så lufter jeg dem bare og lægger dem i skabet igen, men sig det endelig ikke til ham 🙂

 • Katrine

  Klapper lige mig selv lidt på skulderen, mens jeg læser dit indlæg, for vi gør også rigtig mange af de ting, du nævner (eller jeg gør, min mand er ikke helt så optaget af det, som jeg er. Til gengæld er han meget optaget af det m lyset, så vi har hver vores kæpheste?). Dog er vi ikke gode ifht køkkenrulle, den ryger der en del af med to små børn, så der må vi oppe os lidt. Og så drikker vi en hel del mælk, men det synes jeg er helt fint. Så længe børnene drikker vand eller mælk til hverdag og kun juice og lidt saft i weekenden (og det er kun den store), så synes jeg det er helt ok. Derudover sparer jeg en mindre formue ved at have madpakke med stort set hver dag fremfor at købe for 25-30kr i kantinen pr. dag. Min mand forstår ikke helt, jeg gider bruge tiden på det, men jeg synes, det er mange penge at spare og så får jeg tit udryddet små rester fra aftensmaden, så det er win-win i mine øjne?

 • Trine

  Jeg har en dehydrator som jeg tørrer mange madvarer i når de begynder at se “kedelige” ud. Det får vi diverse frugt – grøntsags – og kålchips ud af. Løg tørres og knuses til pulver, det samme med chili, peberfrugt, svampe og ingefær. Så er der krydderier til de dage, hvor man ikke lige har de friske ingredienser 🙂 Ingefær kan man også lade være med at knuse, og så bare bruge de tynde tørre skiver til te – den bliver rigelig stærk af et par skiver.
  Har man ikke en dehydrator, kan man også bruge en varmluftsovn (hvis ikke den koster alt for meget at have tændt) og med en god portion tålmodighed, kan man endda bruge solen på en god dag 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.