Frugal Friday

Frugal Friday

På utallige opfordringer, eller ihvertfald een opfordring 🙂 så vender Frugal Friday-indlæggene tilbage på bloggen. Jeg vil gerne bruge min taletid her på bloggen til at opfordre til et mere fornuftig forbrug af ressourcer, både når det gælder dine penge og tid, og når det gælder vores fælles ressourcer her på jorden. Og jeg tror virkelig på, at det er muligt at leve det gode liv, uden at bruge rub og stub af det hele.

Tanken er, at jeg her deler en række situationer fra ugens løb, hvor jeg brugte “hvad jeg havde” eller var lidt spare-kreativ, og så er I velkomne til at prale med jeres egen kreativitet i kommentar-sporet 🙂

 • Jeg er ved at være i mål med projekt “tøm-fryseren”, hvilket for os med en fryser med to skuffer, nok er nemmere end for jer andre med kummefrysere. Men jeg prøver cirka hvert halve år at få tømt helt ud i skufferne, for at sikre, at der er flow i resterne, og der ikke ligger noget og bliver glemt i bunden af en skuffe. Projektet gør også, at madbudgettet får et pusterum, når aftensmaden kan hentes fra fryseren.
 • Aftenens måltid var iøvrigt ganske gratis, da kæresten havde mad med hjem fra kantinen, og kartoffelmosen blev lavet af kartofler fra mormors have. Luksus.
 • Fredagsslikket bestod af resterne fra halloween, og ungerne var lykkelige.
 • Jeg reddede mine yndlingsjeans ved at lave usynlige lapninger, der hvor de var tyndslidte. De er købt som genbrug, så jeg vidste godt, at de ikke ville holde for evigt, men jeg har endnu ikke fundet et bæredygtigt alternativ. Nogle bud?
 • Et par af yndlingstingene i tøjskabet er ved at være slidt op, så jeg købte stof forleden til en ny top, og to nederdele, hvilket samlet kostede 250 kroner. Det er absolut dyrere end at købe genbrug, men jeg vil også gerne udnytte. at jeg kan sy hvad jeg har lyst til, og ikke kun købe genbrug hver gang.
 • Jeg har solgt to hjemmestrikkede sweatre i denne uge, hvilket både giver plads i skabene og lidt ekstra på kontoen. Win-win. Jeg sælger iøvrigt mere overskudsstrik her. 
 • Jeg er ved at strikke en sweater op til en ny opskrift, som jeg længe har haft på hjernen, og jeg kunne heldigvis bruge garn fra lageret. Så får jeg også ryddet lidt op på hylderne, og får måske en ny varm sweater i skabet til vinter 🙂

Nu er det din tur – giv dine bedste Frugal Friday-bud.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

18 kommentarer

 • Christina

  Vi har haft vandflasker med postevand med på tur hver dag i ugen

  I dag er jeg ved at sy tøj til min søn, jeg opcykler tøj fra min ven der har tabt sig, og genbruger helt ned til elastik og ribkanter også.

  Jeg har syet tre stofbleer af aflagte håndklæder og t-shirts.

  I dag var jeg nødt til at handle lidt mad ind, men var heldig at finde alt på listen på tilbud ?

  • Jane

   Fedt med masser af upcycling – det er det skønne ved at kunne sy – det gør det meget nemmere at få noget ud af alt tøj, når man ikke er begrænset af størrelser 🙂

 • Gitte

  Tak for et dejligt indlæg ❤️
  Jeg har i denne uge:
  Bagt brød til madpakker.
  Solgt ud af mindstebarnets tøj.
  Afleveret to store poser i den lokale genbrug.
  Repareret en bluse og et par bukser, som så kan holde lidt endnu.( af drengenes tøj)
  Der ud over er der blevet brugt flere rester fra fryserens dyb, som er blevet til nogle gode måltider.
  Det var lidt fra min uge der er gået.

  • Jane

   Skøn liste. Jeg savner helt at bage rugbrød, men når kæresten har nybagt rugbrød med hjem fra sin madspilds-fokuserede kantine, så er det et luksusproblem 🙂

 • DorteS

  Dejligt, at ff er tilbage 🙂
  Jeg har:
  Repareret to af mine egne bukser, så de kan holde lidt længere.
  Repareret en uldcardigan, som møllene have mæsket sig i. Oprindelig var det ældstes, men nu kan yngste også bruge den, før den går videre til en kommende niece eller nevø.
  Indstillet vores nye naturgasfyr, så det udvider natsænkningen på varmekedlen. Ingen af os går i bad efter kl 21 eller før kl 7 – så der er ingen grund til, at der skal varmes vand til toptemperatur i det tidsrum. Samtidig skruede jeg to grader ned for brugstemperaturen. Små justeringer – men det tæller også.

  • Jane

   Tak Dorte, og skønt at du vil deltage. Sikke nogle gode kreative tiltag du har kastet dig ud i denne uge 🙂 Og enig, så ting gælder også 🙂

 • Pia

  Tak for inspiration.
  Har brugt en app til madlavning, der hedder; For Resten. Søg på en ingrediens og find opskrifter, og giver info om holdbarhed. Fik brugt rest af peberfrugt og kartoffel.

 • Katrine

  Skønt at frugal friday er tilbage 🙂
  Jeg har sorteret træaffald fra vores ombygning og alt vi ikke kan genbruge til renoveringen, det har vores nabo fået til brændeovnen. Han blev glad og vi var lykkelige over ikke at skulle låne trailer for at køre på genbrugspladsen.
  Så fik jeg ryddet godt og grundigt op i starten af ugen (KonMari-metoden), så nu skal jeg have afleveret fire store sække med diverse til genbrug i eftermiddag, det glæder jeg mig til.
  Tidligere på ugen anvendte vi en aften TooGoodToGo og RedMaden app’ene, og fik fyldt køleskabet og fryseren godt op med lækre madvarer, så her i weekenden skal vi have spist det sidste op (poserne er MEGET store, da der ikke er så mange der bruger konceptet endnu her i vores by, så der er rigeligt med mad).
  Rigtig god lørdag. Kh Katrine

  • Jane

   Tak Katrine, og tak fordi, at du giver dit input også. Er du igang med en størrelse oprydnings-proces? Og fedt, at du har brugt TGTG og RM-app’ene, jeg har stadig til gode at få dem brugt, da vi bor lidt væk fra de steder, der deltager, så det passer ikke så logisk ind i hverdagen. God aften 🙂

   • Katrine

    ja ja, jeg er i gang med den store oprydning herhjemme 🙂 Konmari metoden hjælper virkelig på at få sat tingene i perspektiv og fundet frem til det allervigtigste. Den fedeste bonus er at det smitter af på min kæreste, selvom han ikke er interesseret i min oprydning, så er han alligevel selv begyndt at sortere lidt hist og her. Kh Katrine

 • frksnupp

  Så fint med ff! Her har vi storhandlet (på tur til Danmark, hehe)og dermed spist middag fra fryseren hver dag denne uken, og sånn blir det også neste uke. Har samlet sammen mye klær som skal til gjenbruk, og kjøpt nye (men økologiske og bærekraftige) ullbukser og trøye til minstemann, fremfor å kjøpe de billigere (men også dårligere fremstilte) alternativer i butikken lokalt. Vi venter baby på nytt, og kan bruke mye av det gamle utstyret om igjen-men det vi mangler kjøper vi brukt, og selger samtidig ut av det vi ikke fikk bruk for sist. På den måten kommer ikke så mye nytt inn i huset, uten at noe annet kommer ut.

  • Jane

   Kæmpetillykke, hvor var det en dejlig nyhed 🙂 Vi krydser fingre og tæer for at alt er godt denne gang. Og helt enig i jeres valg med at give lidt mere for uldtøjet, og så få en ordentlig kvalitet. Vi købte en uld-sovedragt til storebror, da han var lille og bruge den hver eneste dag hele vinteren gange to børn, og den er stadig så fin. Det er luksus 🙂 God aften til dig og alle dine.

 • Pia

  Skønt med lidt inspiration :0)
  Jeg har strikket nye karklude af genbrugsgarn til at erstatte de gamle, pakket en pose med mindstemandens aflagte tøj, som skal videre til en kær veninde og så har jeg delt det pålæg, som jeg ved vi ikke får spise, og lagt halvdelen i fryseren til næste uge :0)

  • Jane

   Tak 🙂 Og skønne ting på din liste, der er noget helt særligt ved at sende tøj videre til venners børn – noget af det tøj som jeg har købt brugt til storebror, genbruges af lillebror, og sendes så videre til en venindes dreng. Det er potentielt fire børn, der får glæde af det 🙂

 • Bente

  Jeg har fundet et par mos mosh jeans i genbrugen til 20 kr (tror aldrig de har været brugt). Øvet mig i at blive bedre til at fylde vaskemaskine helt op når jeg starter den ( inspireret at dit tidligere indlæg. Og så har jeg ryddet op i børnenes tøj og sat det til salg på rehsopper, håber på at det kan give lidt til julegaverne ?

  • Jane

   Sikke et fund, det kan godt være svært at finde jeans, så godt gået 🙂 Og fedt, hvis tøjet kan komme godt videre til nogen der mangler, og du kan få lidt penge i julegave-kassen. Rent win-win 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.