Hippie-hacks

#Hippiehacks – popkorn lavet i gryde

Indtil for et par år siden købte vi altid mikro-popkorn, og jeg tænkte faktisk ikke på, at det var muligt at lave popkorn på andre måder. Jeg havde dog en svag erindring om, at min mor lavede popkorn i en gryde, da jeg var barn, men mine forældre bruger også mikro-ovnen nu, så det virkede som den rette metode.

Men da min interesse i at skabe mindre skrald og særligt ikke at bruge engangsprodukter blev mere fokuseret, samtidig med at det kom frem, at der var giftige (!) stoffer i den pose, der anvendes når der poppes popkorn i mikro-ovnen, så gav det tilstrækkelig motivation til at prøve at bruge en gryde istedet for. Og det er, overraskende nok, det nemmeste i hele verden.

Fremgangsmåden er som følger:

 1. Tag en stor gryde med låg.
 2. Sæt blusset til højeste eller næsthøjeste varme.
 3. Smid en spiseskefuld (med top) kokosolie i gryden.
 4. Smid en dl (med top) majskerner i gryden.
 5. Put låg på gryden (!).
 6. Ryst gryden ca. hver 30. sekund, så kerner og popkorn ikke sætter sig fast i bunden.
 7. Fortsæt indtil der ikke popper flere kerner, eller du ikke gider mere.

Hele processen tager max fem minutter, så tidsmæssigt er der intet sparet ved at vælge mikro-popkornene, og popkorn lavet efter denne opskrifter smager så meget bedre. Jeg lover 🙂

Er der nogle produkter, som du selv laver og som du undrer dig over, at andre køber færdiglavet?

God søndag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

 

 

20 kommentarer

 • Lene

  Tortillas! Det tager ingen tid og kræver kun mel, vand (i forholdet 2:1) og en sjat olivenolie – det æltes sammen i hånden og rulles ud i ønsket størrelse med rigeligt mel. De skal steges på en brandvarm pande i meget kort tid, og bruges samme aften. Det er så meget billigere end at købe dem og man slipper for alle mulige konserveringsmidler osv. Og så det er jo bare en god ting at fylde dem med rester fra køleskabet + fx ris/bønner, friske grøntsager/fintsnittet kål og guacamole/hummus/tahin-dressing. Så bliver det ikke billigere og mere lækkert.

   • Lene

    Jeg skal ikke afvise at jeg er blevet lidt trænet med tiden 😉 Men jeg synes det blev hurtigt at lave dem allerede efter at have lavet dem to-tre gange – så ved man hvor stor en portion dej man skal lave, hvor store man skal lave dem og hvor tynde de skal være. Jeg måler bare af med et dl-bæger på slump og bruger hverken ske eller andet til at røre dejen, kun mine hænder. Så tager jeg en klump dej og former til en hurtig kugle og så ruller jeg kuglen ud med en kagerulle i maaaasser af mel, og de må jo gerne være lidt rustikke og skæve i kanten når de er hjemmelavede 🙂

 • Hanne

  Vi laver altid popcorn i gryde også. Med glaslåg for ekstra fest. En pose majskorn holder jo nærmest evigt, hvis man som her kun er to, der kan lide popcorn.
  Jeg har aldrig forstået købte tærtebunde. Der skal jo bare mel, smør og vand i…. og et kit gør jo ikke, at man slipper for alt det, der klistrer.
  Lasagnekit gider jeg heller ikke, den smager meget bedre hvis man laver den selv, og de fleste ingredienser er gængse i mit køkken.
  Tex mex mad derimod: køber både tacosauce, krydderiblanding og pandekager. Guacamole laver vi dog selv, for det købte smager cirka af tapetklister.

  • Jane

   Her elsker vi alle fire popkorn, så en pose holder absolut ikke for evigt 🙂 Og helt enig, jeg laver også altid selv tærtebunde, og har slet ikke forstår lasagnekit – det er så meget federe selv at bestemme krydderier osv. Vi laver også selv guacamole – det man kan købe smager så vanvittigt dårligt, at det burde hedde noget andet 🙂 God aften.

 • Pia

  Kan godt nikke genkendende til det :0) Der er mange gode tips at hente fra vores barndom (og lidt før ;0)), vi skal bare lige komme i tanke om dem. Jeg laver selv min bodyscrub, og jeg undre mig over, hvorfor jeg tidligere har betalt så meget for (i mine øjne) dårligere produkter. Nu ved jeg, hvad der er i den, og patentglasset kan genbruges igen og igen – kan absolut anbefales!

 • Liselotte

  Det er altså et #gourmethack, fordi du selv kan vælge dit fedtstof, enten eksempelvis kokosolie, rapsolie, eller en given olie kombineret med smør. Og du kan, hvilket er meget vigtigt, vælge en ordentlig salt.

  Selv må jeg ikke spise det, fordi min hvedeallergi krydsreagerer med majs, så katastrofen er fuldkommen … snøft!

 • Katrine

  Der er jo virkelig mange ting, man sagtens kan lave selv (og måske allerede gør), hvis tiden og lysten er til det. Jeg kan bedst lide hjemmelavet marmelade, og det er jo det nemmeste i verden at lave – hvadenten man er selvforsynende med frugt og bær eller ej? Müsli og knækbrød er også blandt mine favoritter (og virkelig nemt), men ofte også lidt anderledes end det købte, så det er lidt om man er til det eller foretrækker købte versioner. Og så er jeg enig med Hanne ang tærtebunde (og pizzabunde for den sags skyld).

  • Jane

   Helt enig. Og jeg elsker også marmelade og syltetøj, men jeg har faktisk aldrig prøvet at lave det. Det burde jeg virkelig som ægte hippie prøve 🙂

 • Marie Hastrup

  Jeg har virkelig aldrig forstået den der lille pose med “frikadellekrydderi”, man ofte finder i umiddelbar nærhed af hakket svinekød. Hvad er det? Salt og peber? Det virker som penge lige ned i toilettet … ?

 • Uglemor (Charlotte)

  Rasp gider jeg bare ikke betale for. Tørt franskrød kørt igennem kødhakkerer til en hamper kilopris, jeg tjener virkelig en god timeløn ved at lave det selv. I det hele taget convenience, hvor jeg bare betaler andre for at snitte og skære, gider jeg ikke rigtig og slet ikke kits.
  Jeg laver mange ting i køkkenet selv, syltetøj, brød, gelé … men også nogle mere ualmindelige, sæbe for eksempel, derimod kan jeg godt finde på at købe både tortillas og pitabrød, men ikke tærtebunde.

  • Jane

   Hehe, ja, rasp er virkelig også en underlig ide – jeg tror kun at jeg har købt rasp en enkelt gang – og endte med at smide resten ud, så det kommer ikke ind i køkkenet igen 🙂 Vil du dele din opskrift på sæbe? Det lyder lidt spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.