DIY

Om flytning, sofapuder og kreativitet

Vi brugte et par dage i sidste uge på at lave værelser til vores to drenge. De har indtil nu haft et fælles soveværelse, og et fælles legeværelse, men nu virkede de klare til at få hvert deres eget værelse. Da vi flyttede ud i huset vidste vi, at det var et spørgsmål om tid, før drengene skulle “deles op”, så de møbler, som vi anskaffede i forbindelse med flytningen, er købt ud fra tanken om, at de også skulle kunne bruges, når der skulle laves to værelser.

Vi slap derfor af med at købe en højseng mere – begge er iøvrigt købt brugte på den blå avis – og endte kun med at købe en ny madras, fire puder og en ny kontorstol til vores store drengs værelse. Så selve opdelingen har hverken kostet mange penge, eller “kostet” indkøb af en masse nye ting.

Efter opdelingen blev der en soveplads til overs, så vi har lavet underkøjen på lillebrors værelse om til en sofa, og i den forbindelse syede jeg betræk til puderne, som skulle bruges som ryglæn. Jeg var i den lokale stofbutik for at finde inspiration til syprojektet, men det var først da jeg kiggede på deres stofrester, at kreativiteten fik frit spil. Jeg endte med at bruge to stofrester fra butikkens bunke, lidt ny lagenlærred, et stofprint og rester fra mit eget stoflager. Nogle gange så kræver det et benspænd før kreativiteten indfinder sig. Hvis det er frit valg på alle hylder, kan det være for overvældende at finde på noget.

Det samme princip, har jeg tænkt på, gælder i forhold til genbrugsshopping. Det er nemmere, og sjovere, for mig at se en masse muligheder, når der er et begrænset udvalg i butikken, i forhold til at gå en tur i Magasin og have frit valg. Det udfordrer hjernen til at tænke kreativt og se muligheder fremfor begrænsninger, hvilket er sundt både når det gælder garderoben, og i livet generelt.

Iøvrigt elsker lillebror puderne, som han iøvrigt tror, at jeg har strikket. Jeg kunne godt tænke mig at plante den ide hos mine drengene, at det er sjovt at skabe noget selv, fremfor at købe det, og at man tit bliver gladere for de ting, som man selv har skabt 🙂 Næste skridt må være at lære dem at strikke 🙂

God aften derude.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.