Minimalisme,  Økonomi

Inspirerende finansielle blogs #2

55

En god måde for mig at holde fokus på at få betalt al gæld af, og engang i fremtiden prøve at være helt gældfri, er at læse om andres erfaringer med at leve nøjsomt, nedbringe gæld og blive seje til at investere. Her er en lille liste over mine yndlings finansielle blogs:

http://www.mrmoneymustache.com/ – Mr. money mustache skriver om sit eget liv på bloggen. Ved at bruge sine penge fornuftigt, og investere i stedet for at gå all in på shopping, har det været muligt for ham at gå på pension som 30 årig. Hans motto er Financial Freedom Through Badassity, hvilket frit oversat betyder: Tag dig sammen og lad være med at bruge alle dine penge på dimsedutter, som du tror, at du har brug for 🙂

http://caitflanders.com/ – Cait har beskrevet sin vej fra at være dybt forgældet, til at være gældsfri og de muligheder, som det har givet hende. Cait er også dedikeret minimalist, så vi er generelt enige om tingene 🙂

http://www.frugalwoods.com/ – Her skriver mrs. Frugalwoods (nok ikke hendes rigtige navn :)) om deres vej til at droppe job og byliv og flytte på landet, på et nedlagt landbrug, og deres nye liv derude. Der er en overvægt af billeder af deres hund og baby (inklusiv hårbånd – meget amerikansk), men jeg har også en overvægt af billeder af garn på min blog, så jeg skal ikke dømme 🙂

http://thenonconsumeradvocate.com/ – Katy er den mest gennemførte anti-forbruger, som jeg er stødt på i cyperspace, og virkelig sej til at få meget ud af ingenting. Hun sælger genbrugsfund videre på nettet, laver sund og billig mad, og vil til enhver tid hellere få det hun har til at virke, end at bruge penge på at købe noget nyt. Jeg er kæmpe fan.

Kan du anbefale andre finansielle blogs, som jeg ikke har opdaget?

 

 

7 kommentarer

    • Jane

      Kære Kirsten, tusind tak for dit spørgsmål, for det fik mig virkelig til at tænke. Hvad er egentlig den dybere grund til min trang til at være gældfri, nu er målet bare blevet en vane, så hvad er egentlig meningen 🙂 Meningen er noget som simpelt som frihed. Når jeg er gældfri, så er det mig der bestemmer frit, hvad min løn skal gå til hver måned. Og jeg har set en del mennesker, som blev i et job, som de hadede fordi de havde brug for den, deraffølgende, høje løn, og det ønsker jeg ikke skal ske for hverken mig selv eller min kæreste. Og jeg vil også gerne selv bestemme, hvornår jeg (engang) går på pension, og ikke føle at det skal være en politisk beslutning, taget langt væk fra min hverdag og mine ønsker. Så det er svaret herfra. Har du gjort dit tanker om gældsfrihed, eller betyder det ikke så meget for dig? KH Jane

  • Kirsten

    Kære Jane. Det har aldrig betydet det store for mig at være gældfri, men din blog har fået mig til at tænke meget over minimalisme og hvordan jeg kan bruge det i min hverdag og hvilke økonomisk frihed det vil give, når man ikke hele tiden skal tænke over næste køb og derfor ville jeg gerne vide mere om, hvad der driver dig ? Jeg lavede min egen lille frugal friday og afmeldte alle de nyhedsbreve der kom på mail og reklamerede for Black friday, fordi jeg opdagede at de skabte et behov, som jeg slet ikke havde og vi snakkede i familien om, at vi blev helt stressede over at tænke på om vi nu blev snydt fordi vi ikke kastede os ud i vilde indkøb, når man tilsyneladende kunne spare så meget.

    Tak for svaret. Kh Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.