7 In Minimalisme/ Økonomi

Inspirerende finansielle blogs #2

55

En god måde for mig at holde fokus på at få betalt al gæld af, og engang i fremtiden prøve at være helt gældfri, er at læse om andres erfaringer med at leve nøjsomt, nedbringe gæld og blive seje til at investere. Her er en lille liste over mine yndlings finansielle blogs:

http://www.mrmoneymustache.com/ – Mr. money mustache skriver om sit eget liv på bloggen. Ved at bruge sine penge fornuftigt, og investere i stedet for at gå all in på shopping, har det været muligt for ham at gå på pension som 30 årig. Hans motto er Financial Freedom Through Badassity, hvilket frit oversat betyder: Tag dig sammen og lad være med at bruge alle dine penge på dimsedutter, som du tror, at du har brug for 🙂

http://caitflanders.com/ – Cait har beskrevet sin vej fra at være dybt forgældet, til at være gældsfri og de muligheder, som det har givet hende. Cait er også dedikeret minimalist, så vi er generelt enige om tingene 🙂

http://www.frugalwoods.com/ – Her skriver mrs. Frugalwoods (nok ikke hendes rigtige navn :)) om deres vej til at droppe job og byliv og flytte på landet, på et nedlagt landbrug, og deres nye liv derude. Der er en overvægt af billeder af deres hund og baby (inklusiv hårbånd – meget amerikansk), men jeg har også en overvægt af billeder af garn på min blog, så jeg skal ikke dømme 🙂

http://thenonconsumeradvocate.com/ – Katy er den mest gennemførte anti-forbruger, som jeg er stødt på i cyperspace, og virkelig sej til at få meget ud af ingenting. Hun sælger genbrugsfund videre på nettet, laver sund og billig mad, og vil til enhver tid hellere få det hun har til at virke, end at bruge penge på at købe noget nyt. Jeg er kæmpe fan.

Kan du anbefale andre finansielle blogs, som jeg ikke har opdaget?

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Kirsten
  17. november 2016 at 21:24

  Hvad er dit mål med at blive gældfri? Tidlig pension, rejse jorden rundt, pengetank i haven eller???

  Hilsen Kirsten

  • Reply
   Jane
   26. november 2016 at 21:34

   Kære Kirsten, tusind tak for dit spørgsmål, for det fik mig virkelig til at tænke. Hvad er egentlig den dybere grund til min trang til at være gældfri, nu er målet bare blevet en vane, så hvad er egentlig meningen 🙂 Meningen er noget som simpelt som frihed. Når jeg er gældfri, så er det mig der bestemmer frit, hvad min løn skal gå til hver måned. Og jeg har set en del mennesker, som blev i et job, som de hadede fordi de havde brug for den, deraffølgende, høje løn, og det ønsker jeg ikke skal ske for hverken mig selv eller min kæreste. Og jeg vil også gerne selv bestemme, hvornår jeg (engang) går på pension, og ikke føle at det skal være en politisk beslutning, taget langt væk fra min hverdag og mine ønsker. Så det er svaret herfra. Har du gjort dit tanker om gældsfrihed, eller betyder det ikke så meget for dig? KH Jane

 • Reply
  Kirsten
  27. november 2016 at 20:30

  Kære Jane. Det har aldrig betydet det store for mig at være gældfri, men din blog har fået mig til at tænke meget over minimalisme og hvordan jeg kan bruge det i min hverdag og hvilke økonomisk frihed det vil give, når man ikke hele tiden skal tænke over næste køb og derfor ville jeg gerne vide mere om, hvad der driver dig ? Jeg lavede min egen lille frugal friday og afmeldte alle de nyhedsbreve der kom på mail og reklamerede for Black friday, fordi jeg opdagede at de skabte et behov, som jeg slet ikke havde og vi snakkede i familien om, at vi blev helt stressede over at tænke på om vi nu blev snydt fordi vi ikke kastede os ud i vilde indkøb, når man tilsyneladende kunne spare så meget.

  Tak for svaret. Kh Kirsten

 • Reply
  Hanne Christensen
  16. maj 2017 at 11:18

  Jeg tænker kender du nogle danske blogs med de samme emner…

  • Reply
   Jane
   1. juni 2017 at 20:20

   Desværre ikke, men jeg skal nok dele, hvis jeg støder på nogen 🙂

 • Reply
  Lise Sommerlund
  11. januar 2018 at 17:36

  https://Stabiløkonomi.dk skriver om økonomi og så selvfølgelig mig selv ? Dejlig blog du har. Fedt at læse om nogen med de samme tanker som jeg selv. Når jeg læser dine indlæg, kan jeg bare mærke at jeg er på rette vej. Tak for heads up med de forskellige blogs ? de skal lige udforskes

 • Reply
  Bente
  2. marts 2018 at 20:00

  Jeg kan anbefale http://www.froekenfemoere.com – det er min egen blog, hvor jeg skriver om at leve småt og godt og rejsen mod at blive gældfri. Min gæld er ikke så stor (længere) – men det kan stadig føles som en laaang proces af og til! Tak for din blog!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.