Købestop

Shoppelisten 2016 #2 og om at være en realistisk idealist

thumbnail_img_4306

En af mine planer for denne lørdag var at købe fødselsdagsgaver til et par søde fødselarer, hvilket bragte mig til det nærmeste storcenter, hvor jeg eller (knap så underligt) er en sjælden gæst. Jeg udnyttede lejligheden til at få opgraderet et par ting i min egen garderobe. Jeg købte et par nye sorte jeans, og en pakke nye underbukser, da jeg var nede på så få par, at jeg kun lige præcis havde til en uges brug, og det er bare for lidt.

Så hermed kan jeg opdatere årets shoppeliste over nyindkøb, således:

Tidligere i år:

 • Tre par underbukser (basis)
 • Fire par strømper (basis)

Nye tilføjelser:

 • Sorte jeans (erstatningskøb)
 • Fire par underbukser (basis)

Det trofaste læser vil vide, at jeg det sidste halve år også har købt en (højelsket) læderjakke i genbrugen, omsyet fire toppe fra min fars kone og redesignet nogle ting fra egen garderobe. Så jeg er kommet forholdsvis godt igennem i år uden at købe nyt.

Men, min strategi i forhold til nyindkøb er lidt min dårlige samvittighed, for med få timers shoppetid, så er det bare nemmest for mig at gå direkte i H&M, hvor jeg ved at tøjet passer mig, og at deres undertøj holder rigtigt godt i vask. Jeg ved, at det ikke er det “korrekte” valg, men jeg tror også på, at vi skal være ærlige overfor os selv om, hvad der kan lade sig gøre. Det er for nemt at slå os selv i hovedet over alt det vi ikke gør rigtig, godt nok eller fuldt ud, og glemme at fejre de ting, som vi rent faktisk gør.

Jeg har store ambitioner om at leve et bæredygtigt liv, men bæredygtighed er også at være realistisk omkring hvor langt idealerne kan bære. Min version af en bæredygtig garderobe betyder, at størstedelen af mit tøj er genbrug, og kun ganske få køb hvert år købes fra nye af. Og når shopping bliver nødvendigt, skal det helst gå hurtigt, og jeg skal vide hvad jeg kan forvente af de ting jeg køber. Det virker for mig. Så jeg springer glædeligt over, hvor gærdet er lavest, når det gælder nyindkøb.

Har du oplevet situationer, hvor realismen vinder over idealismen?

God aften derude 🙂

4 kommentarer

 • Emma

  Ja for dælen! Happens every day. Seriøst, man kan jo ikke gå rundt og gøre det 100% mest fantastiske hver eneste sekund. Det handler om balance for mig – og om at bevæge mig et lille stykke frem, hver gang jeg kan overskue det. Ingen får noget som helst ud af, at vi slår os selv i hovedet Jeg synes det er sindssygt sejt, at du har købt så lidt tøj i år.

 • Pia

  EJ, du er bare så inspirerende! Jeg får helt lyst til selv at have en shoppeliste, både for mig selv, manden og barnet. Bæredygtighed er et vildt omdiskuteret ord herhjemme, for hvordan definerer man lige bæredygtighed og hvad skal vægtes højest? miljømæssig bæredygtighed? Familiemæssig bæredygtighed? privat økonomisk bæredygtighed?
  Jeg tror personligt, at bæredygtighed ikke er et mål i sig selv, men en rejse.

  • Jane

   Tak for de søde ord. Jeg tænker også bæredygtighed ind på mange planer – og egentlig handler det jo bare om – alt med måde. Jeg vil gerne shoppe mindre, så jeg har mere økonomiske overskud, hvilket fører til mere mentalt overskud. Og færre timers arbejde for at købe ting, giver mere tid til (strikning :)) at være sammen med børnene. Det handler vel om at økonomien, livet og i sidste ende, kloden, skal kunne hænge sammen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.