Minimalisme

Efterårsoprydning #2

img_4245

Det er nok ikke tilfældigt, at det har taget mig flere uger at komme til næste punkt på oprydningslisten: Hobbyting. For en krea-ramt kan det være svært at se med ærlige øjne på ophobningen af lageret og de ufærdige projekter i skabene. Samtidig har det lune efterårsvejr gjort, at vi har været udenfor så meget som muligt, og oprydningstankerne har været sat lidt på hold.

Men nu fik jeg endelig taget mig sammen til at rydde op i hobbyskabet og på min kontorplads.

Oprydningen delte sig i tre faser: Oprydning af stoflager, eleminering af gamle strikprojekter og oprydning af krea-redskaberne og kontorplads.

For det første havde jeg stadig en del stof liggende fra da størstebarnet var baby, og helt ærligt, så sker der noget med ens smag på seks år. Jeg havde gemt stoffet alligevel, med den tanke, at jeg jo altid kunne bruge det til barselsgaver. Men sandheden er, at jeg når endelig får mulighed for at sy til nye babyer, så køber jeg nyt stof, øremærket til netop denne gave, så lageret bliver ikke mindre.

Jeg gennemgik alt stoffet med kritiske øjne, og tanken: Ville jeg sy noget af dette stof idag, hvis det rigtige projekt dukkede op. Og hvis svaret var nej, så røg det i ud-bunken. Det hjælper mig at huske på, at der (formodentlig) ikke pludselig kommer stof-mangel, så hvis jeg får en ide til et nyt projekt, så kan jeg gå ud i nærmeste stof-butik og købe noget nyt. På den måde fik jeg nedbragt stof lageret til hvad der kan være på to små hylder, og det er nemmere at se hvad der egentlig er.

Andet projekt var at gennemgå alle ufærdige strikprojekter, og trevle dem op som jeg ikke har lyst til at lave færdige. Der strander meget energi i gamle projekter, som af den ene eller den anden grund ikke lykkedes. Hjernen bliver ikke helt færdig med dem, selvom de er lagt væk. Så nu er der frigivet energi til nye projekter, og garnet kan blive brugt, i stedet for at strande på hylden.

Jeg gik også garnet igennem for om der gemte sig noget, som jeg ikke kunne forestille mig at bruge, men jeg solgte ud af garnlageret i sommerferien, så der gemte sig ingen overraskelser.

Sidste fase var at få ryddet op på arbejdspladsen og gøre plads til nye projekter. Jeg arbejder bedst med et ryddet bord, med kun de ting, som jeg bruger mest, indenfor rækkevidde.

De to stjerne-kasser på hylden over skrivebordet indeholder strømpepinde og rundpinde. Den turkise kasse indeholder sytråde, og den runde bøtte er fyldt med knapper. Mine opskriftsbøger er samlet på samme hylde, og i et skab bagved skrivebordet har jeg to kasser med løse opskrifter, de sidste syting (fx kantebånd og anoraksnore) og alt stof og garn.

Bunken med strik, som ligger fremme på hylden er allesammen “i proces”. Enten mangler jeg at få skrevet opskriften ned eller få opskrifter tilbage fra test-strik, så de ligger og venter.

Jeg har også en skuffe fyldt med færdig strik, som venter på at blive solgt eller givet som gave, men de er jo færdige projekter, så de dræner ikke energi.

-0-

Efter denne oprydning er jeg nede på to små hylder med stof, og tre kurve med garn. Alt sammen noget, som taler til min kreativitet, og som jeg er sikker på at få brugt indenfor overskuelig fremtid. Mit stof-lageret har ikke haft vokseværk siden jeg, i forbindelse med mit købestop, besluttede kun at købe stof øremærket til specifikke projekter.

Stoffet og garnet, som er sortere fra, ryger videre til en veninde, som laver mange babyting til salg, og som kan bruge selv små stofrester, så det skal nok blive brugt.

Jeg har ikke opdaget mangler i mit krea-lager, som skal anskaffes eller erstattes. Grunden er nok, at jeg er blevet ret god til at købe stof og garn ind til specifikke projekter, når jeg mangler nyt tøj. Det samme gælder hvis en særlig strikkepind størrelse er blevet væk eller gået i stykker, så køber jeg en ny. Så pt. mangler jeg ingen kreating. Dermed anser jeg denne kategori for bestået.

Næste kategori er køkkenting 🙂

 

 

2 kommentarer

  • Malin

    Indlæg som disse virker enormt motiverende, når man selv har gang i den store oprydning! 🙂 Jeg kan godt følge dig i, at lige den krea-oprydning må være noget af det sværeste. Jeg startede i første omgang at rydde op i kategorier, men er overgået til områder i huset. Tog den lange Montana-møbel i spisestuen sidste weekend og det var egentlig skræmmende alt det der gemte sig der. Og jeg vidste det jo egentlig godt, fik bare lukket lågene igen. Men sjovt nok, dræner også rod bag lukkede døre for energi! Held og lykke med næste del af oprydningen!

    • Jane

      Tak 🙂 De er også motiverende at skrive. Du har fuldstændig ret – rod bag låger dræner næsten lige så meget som rod ude i det åbne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.