Minimalisme

Rolig december ønskes…


I december måned er det nemt at blive fanget i en jule-virvelvind af egne forventninger til niveauet af korrekt farvekoordineret julepynt, deltagelse i julehygge med alle venner og familie, børnevenlige krea-projekter på daglig basis og et generelt filter af julehygge på alle erindringer.
Men realiteten for de fleste er et presset program af arrangementer, pligtgaveindkøb og generel travlhed.

Mit ønske for december er, at vi efterfølgende kan se tilbage på en måned, hvor vi tog os tid. Tid til at gå den lange vej hjem fra børnehave, tid til rigtige snakke, tid til få udvalgte arrangementer og til at lave nye familietraditioner.

Jeg ønsker weekender med tid til at sove længe og være i nattøj langt op ad formiddagen, til at tage på ture uden formål og spise nem og god mad.

Det kommer næppe bag på nogen, at gaverne fylder meget lidt for mig, og at minimalt af min december skal tilbringes i storcentre. Hvis det stod til mig fik kun børnene gaver, og vi voksne kunne give gaver af symbolsk værdi, men med lidt større kreativitet (gerne hjemmelavede eller genbrug). Men jeg er ikke på nogen mission omkring købestopsprojektet, og bøjer mig gerne for flertallet på gavefronten.

Mine egne ønsker består af reelle (synes jeg selv) behov fx nye løbesko, ny stegepande og ansigtscreme, altså ting jeg alligevel skulle have købt.

Drengenes gaveønsker prøver vi at guide i retning af hvad vi ved de får brugt, men blander os ellers ikke i bedsteforældrenes indløb.

Min plan med december er at vælge de ting til som virkelig vil give mening og glæde, og vælge resten fra. Det er meningsfyldt minimalisme for mig.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.