DIY

Bænkevarmerne #2

fotoeeeeSom jeg har skrevet om før, blandt andet her:

www.projecthandmade2014.wordpress.com/2014/10/07/redesign-af-baenkevarmere/

og her:

www. projecthandmade2014.wordpress.com/2014/11/15/baenkevarmerne-1/

… har jeg haft som mål at få redesignet nogle af de hjemmelavede ting i mit skab der var endt som bænkevarmere og ikke blev brugt. Jeg er nu endelig blevet færdig med de sidste.

fotorrrrrDenne mørke top er syet i tyk jersey, og var oprindeligt en kjole som egentlig var rigtig fin, men da jeg ikke går så meget i kjoler har jeg forkortet den og bruger den nu mindst en gang om ugen.

fotoqqqqqqqDenne lilla sweater var en kjole der gik til midt på låret. Jeg elsker farven, men igen løb jeg ind i samme problem, og nu har forhåbelig nu lært min lektie: Når jeg nu ikke går så meget i kjole, så er det lidt fjollet at strikke en på PIND 3. Godt så!

Anyway, nu er den sweaterlængde og bliver endelig brugt.

Sidste stykke tøj i redesign-bunken var en prikket nederdel som jeg har købt i en genbrugsbiks. Den er mange numre for stor, og jeg har ikke kunne gennemskue, hvordan jeg får den gjort brugbar for mig. Så nu ligger den i pausebunken, og hvis den stadig ligger der til næste sæson-oprydning af klædeskabet, så ryger den videre til nogen andre der kan bruge det.

I min proces med at rydde op og rydde ud, kæmper jeg stadig med at sende ting videre som jeg måske engang får brug for. Alle hvad-nu-hvis-tingene. Fx legetøj til de babyer som vi jo ikke skal have flere af, eller tøj som jeg gemmer til lillebror, men som jeg ikke engang fik brugt til storebror. Så jeg prøver at minde mig selv om at sende tingene videre ud i verden, hvor de kan være til gavn for andre og ikke fylde op her hos os. Er der andre der kender det problem? Har I så nogle gode råd til hvordan det kan lykkes?

10 kommentarer

 • Sandra v

  For me it helps when I visualize where my clothes end up after I brought it to a thriftstore. I once had a great black suite but it was way to big for me but it cost a fortune so bringing it to a thriftstore looked seemed like a waste of money but then I thought, what if someone is unemployed, doesnt have the money to buy new clothes, but she buys my suite and then gets a change at a job interview? That’s what I do when I find it hard to toss out clothes I dont like anymore or when they dont fit 🙂

 • Rikke

  Om jeg kender det! Men kun hvad angår tøj. Mit eget tøj. Jeg er nærmest en stjerne til at få ryddet ud og givet videre af andre sager der fylder et hus 🙂
  Jeg har kæmpet i årevis med mine bunker af tøj.. og det på trods af at jeg har en søster, der har hjulpet mig gang på gang. Og hun kan det der med at leane et klædeskab. Når jeg kigger i hendes skab, er det på en og samme tid med stor beundring og med en gysen..
  men jeg lærer lidt (med årene) og har fundet ud af at når jeg afleverer til genbrug, så er det lidt nemmere. Fordi det er til en god sag.
  jeg arbejder efter min søsters råd når jeg gennemgår mit skab: en bunke til Beholde; en til Måske og en til Genbrug. Bagefter gennemgår jeg Måske bunken igen og nogen gange ryger noget herfra til Genbrug.
  Nogen gange.. jeg øver mig stadig..

  • projecthandmade2014

   Det lyder som en rigtig god teknik og cirka det samme jeg gør mindst ved hver sæsonskifte. Faktisk holder jeg ret god orden i klædeskabet (der hjælper købestoppet også), men det er sværere når det gælder kælderrum og køkkenskabe. Men det er en evig øvelse at fjerne det ikke-brugbare, så der er plads til resten 🙂

 • Susanne

  Just found your blog. A woman after my own heart. I also make everything I wear: sewn my skirts, tops, knitted pullovers, vests and summer tunics. If they had patterns for bras and panties, I would make them, also! They did, many years ago.☺

 • fossdal

  Jeg har en flyttekasse stående, hvor jeg smider legetøj og bøger som ikke længere bliver brugt. En gang om året går jeg på loppemarked, og så er det meste klart.

  I løbet af året kan jeg også finde på at tage noget fra kassen, hvis jeg skal ud og besøge nogen med mindre børn end vores.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.