Minimalisme

“At få tingene gjort”

foto4444444Når én af mine nytårsforsæt er noget så abstrakt, som at “få tingene gjort”, kan det godt være en fordel at konkretisere det lidt. Jeg tror, at grunden til at mange nytårsforsæt bliver ved tanken er, at de ikke er operative. Hvis nu jeg ønsker at tabe fem kg kan det virke uoverskueligt, men ønsket kan gøres operativt ved, at forsættet istedet går ud på at stoppe med at spise sukker eller løbe to gange om ugen.

Med at “få tingene gjort” mener jeg helt konkret, at jeg vil have aflivet min TODO-liste, hvor mange punkter efterhånden har stået så længe, at de er groet fast og selv min underbevisthed har forstået det skjulte budskab og opgivet tanken om at få dem gjort.

Jeg har derfor sat mig ned og lavet en (laaaang) liste over alle mine uafklarede projekter pr. dags dato. Nogle er helt nye, som for eksempel at sy sengetøj til en lille ny verdensborger (han blev født i nat) og andre, som at aflevere en babyautostol tilbage efter lån (“babyen” er nu 2½ år), har længe naget min samvittighed.

For at gøre TODO-liste-aflivningen nemmere, har jeg besluttet mig for, at jeg skal aflive ét punkt, efter eget valg, hver dag (også gerne flere, hvis ånden kommer over mig). Der er to strategier jeg kan følge: 1) Gøre de nemmeste eller sjoveste ting først. 2) Gøre de sværeste eller kedeligste ting først. Jeg tror, realistisk set, at jeg kommer til at starte med de nemme og efterhånden, som listen bliver kortere vil jeg blive tvunget til at takle de lidt sværere ting, herunder en tur til tandlægen (suk).

Der bliver ikke noget pause fra strikning imens denne proces kører, som jeg forsøgte her: www.projecthandmade2014.wordpress.com/2014/12/22/overspringsstrikning/

Jeg lærte af mit sidste forsøg, at hvis jeg prøver at nå for meget på for kort tid, så kører jeg sur i projektet. Så denne gang må jeg strikke som jeg plejer, blot først når jeg har aflivet dagens TODO-punkt. Så er jeg også meget nemmere at være i nærheden af for resten af familien. KnittingIsMyMeditation 🙂

12 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.