12 In Minimalisme

“At få tingene gjort”

foto4444444Når én af mine nytårsforsæt er noget så abstrakt, som at “få tingene gjort”, kan det godt være en fordel at konkretisere det lidt. Jeg tror, at grunden til at mange nytårsforsæt bliver ved tanken er, at de ikke er operative. Hvis nu jeg ønsker at tabe fem kg kan det virke uoverskueligt, men ønsket kan gøres operativt ved, at forsættet istedet går ud på at stoppe med at spise sukker eller løbe to gange om ugen.

Med at “få tingene gjort” mener jeg helt konkret, at jeg vil have aflivet min TODO-liste, hvor mange punkter efterhånden har stået så længe, at de er groet fast og selv min underbevisthed har forstået det skjulte budskab og opgivet tanken om at få dem gjort.

Jeg har derfor sat mig ned og lavet en (laaaang) liste over alle mine uafklarede projekter pr. dags dato. Nogle er helt nye, som for eksempel at sy sengetøj til en lille ny verdensborger (han blev født i nat) og andre, som at aflevere en babyautostol tilbage efter lån (“babyen” er nu 2½ år), har længe naget min samvittighed.

For at gøre TODO-liste-aflivningen nemmere, har jeg besluttet mig for, at jeg skal aflive ét punkt, efter eget valg, hver dag (også gerne flere, hvis ånden kommer over mig). Der er to strategier jeg kan følge: 1) Gøre de nemmeste eller sjoveste ting først. 2) Gøre de sværeste eller kedeligste ting først. Jeg tror, realistisk set, at jeg kommer til at starte med de nemme og efterhånden, som listen bliver kortere vil jeg blive tvunget til at takle de lidt sværere ting, herunder en tur til tandlægen (suk).

Der bliver ikke noget pause fra strikning imens denne proces kører, som jeg forsøgte her: www.projecthandmade2014.wordpress.com/2014/12/22/overspringsstrikning/

Jeg lærte af mit sidste forsøg, at hvis jeg prøver at nå for meget på for kort tid, så kører jeg sur i projektet. Så denne gang må jeg strikke som jeg plejer, blot først når jeg har aflivet dagens TODO-punkt. Så er jeg også meget nemmere at være i nærheden af for resten af familien. KnittingIsMyMeditation 🙂

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Trine Lykke
  3. februar 2015 at 20:30

  Det lyder som en god plan. Så har du også strikkeriet at se frem til efter du har gjort det du skal… 🙂

  • Reply
   projecthandmade2014
   4. februar 2015 at 6:57

   Præcis, det gælder om at lave en plan der kan holdes samtidig med den almindelige hverdag, der jo også skal passes 🙂 Det samme tror jeg gælder træning, hvis ikke det kan passes ind i en normal hverdag, så sker det bare ikke…

 • Reply
  Heidi Mikalsen Nymann
  4. februar 2015 at 9:57

  God plan 🙂 Ikke lett det der med listen syns jeg men må nok sette meg ned å skrive en jeg også.

  • Reply
   projecthandmade2014
   6. februar 2015 at 18:11

   Det hjælper tit at få skrevet tingene ned – bare de ikke strander på listen – men også rent faktisk bliver gjort 🙂

 • Reply
  Soes Hussmann
  4. februar 2015 at 11:43

  Lyder godt 🙂 Det er vigtigt at sætte sig nogle mål, der er kan nås uden for stort besvær.

  • Reply
   projecthandmade2014
   6. februar 2015 at 18:12

   Præcis, der er ingen grund til at gøre det alt for svært for sig selv, så sker det bare ikke.

 • Reply
  Mette M
  4. februar 2015 at 13:33

  Det lyder som en rigtig god tilgang – og min erfaring er at de der to-do lister fylder meget mentalt, så det er et rigtig godt sted at få ryddet ud. Og ja, garn-terapi skal der til 🙂

 • Reply
  Astrid
  4. februar 2015 at 22:06

  Jeg synes det lyder så fornuftigt med sådan en liste, også selvom længden i sig selv kan afskrække. Og i øvrigt hvis man spiser den lækreste mad i madkassen først, vil der hele tiden være en der er den lækreste.

  • Reply
   projecthandmade2014
   6. februar 2015 at 18:45

   God pointe med madkassen, det giver også bedre mening end at gemme den bedste mad til sidst hvor man alligevel er mæt 🙂

 • Reply
  Dorte
  5. februar 2015 at 10:50

  “At få tingene gjort” er netop hvad jeg er gået i gang med. Jeg er super inspireret af din blog, og har længe gået med tanken om et købestop, hvilket jeg har GJORT til virkelighed her ved årsskiftet. Jeg glæder mig til at få ændret mine indkøbsvaner, og få styr på forbruget:) Jeg har tilladt mig at henvise til din blog fra min egen (lille blog), for jeg mener, at du er så fantastisk til at sætte ord på alle dagligdagens små vaner, at mange ville kunne lære noget af at læse med her hos dig. God dag herfra.

 • Reply
  projecthandmade2014
  6. februar 2015 at 18:46

  Tak for dine sød ord, Dorthe. Og tak for at vise mig vej til din fine, brugbare blog. Det er nogle meget inspirerende tanker og gode opskrifter du har samlet der!!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.