0 In Minimalisme

Minimalisme-udfordringen i december #8 Ryd op i køleskabet og bekæmp madspild

Idag skal vi både rydde lidt op og bekæmpe madspild. To fluer med et smæk  På trods af, at vi laver madplaner hver uge, og kun handler det ind, som vi skal bruges, så hober der sig alligevel bænkevarmere op i vores grøntsagsskuffe. Og hvis jeg ikke holder øje, når de at blive dårlige, hvilket betyder madspild og det er vi ikke fan af!

Så, når vi har samlet lidt overskud i grøntsagsskuffen, så sørger jeg for at smide en ret på madplanen, hvor det kan blive brugt. Praktiske eksempler er tomatsuppe eller en omgang “kødsovs”, der både kan bruges til pasta, wraps eller lasagne. Eller hjemmelavede pizzaer, hvor alt kan bruges som fyld, bare der også er rigelig ost og pesto på. Mums 

Hvis du kun har overskud til at sætte fokus et sted i din hverdag for at spare tid, penge og miljø-aftryk, så er bekæmpelse af madspild det perfekte sted. Og en vane som at kigge køkkenet igennem, og lave ugens madplan på baggrund af det, som du allerede har liggende, er nem at indføre og giver fuld valuta for indsatsen. Og det gør noget godt for din sjæl og følelsen af mening, når du gør dig umage med de små ting i hverdagen. Det lover jeg 

Dagens opgave: Lav en ret, hvor du indarbejder alle triste grøntsagsrester, som du kan finde i køkkenet. Ekstra point, hvis du også lige kigger fryseren og køkkenskabene igennem og få brugt noget, som har ligget længe og ventet på tur. Nyd at du sparer penge og redder verden samtidig.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.