Minimalisme

Om at turde være alene med egne tanker

“All of humanity’s problems stem from man’s inability to sit quietly in a room alone.” (Blaise Pascal)

Det er nemt at blive distraheret. De evindelige breaking news, flere og flere sociale medier (hej Club House), podcasts, lydbøger, radio og Facebook vil gerne fylde alle vores vågne timer, hvis de får lov. Jeg får selv lyst til at gemme mig i det evige skiftende feed, og glemme mine egne tanker i et øjeblik, eller 3-4 timer.

Jeg har selv bekendt mine egne problemer med at sætte grænser for skærmtid, af flere omgange. Og jeg havde store planer om at sætte en endelig grænse for skærmtiden, da vi tog på skiferie sidste gang. Der ville jeg bruge ugen væk, til at skabe nye og bedre skærmvaner. Undervejs på skiferien, rundede vi 11. marts 2020 og mit skærmforbrug det sidste år har altid været højere.

Men nu er jeg klar igen, for som Andrew Sullivan siger: “I Used to Be a Human Being”, og jeg er træt af at være reduceret til et par øjne på en skærm. For mange hovedløse input, kvæler min egen kreativitet, og stjæler tiden til at skrive bog nummer tre. Og det vil jeg virkelig gerne have sendt godt ud i verden. Så pause blev der sagt.

I praksis vil jeg stjæle en god øvelse fra økonomiens verden, nemlig at skrive ned, når jeg har været på internettet, hvor længe og hvad jeg lavede. Det giver et fantastisk indblik, når man noteret sig økonomiske forbrug ned, så mon ikke det også kan give en aha-oplevelse, når det gælder skærmforbruget. Vil du være med?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.