1 In Ikke kategoriseret/ Minimalisme-udfordringen

Minimalisme-udfordringen #17 Tag en input-pause

I disse tider, hvor de fleste af os har adgang til internettet via mobilen i lommen, så kan det være svært at stoppe strømmen af kontante input. Det kan være nyhedsmedierne, de sociale medier, lydbogen eller podcasten i ørerne, der skaber et perfekte tæppe af input dagen lang. Menneskers hjerner var ikke skabt til konstant at være “på” i den grad, som vi er nu. Vi er skabt til at bo i små stamme-samfund, med en forudsigelse mængde af personer, som vi kunne lytte til i løbet af vores dage.

Med særligt de sidste ti års teknologiske udvikling, er det muligt at have andre menneskers stemmer og meninger i vores bevidsthed 24/7. Og hvornår er det så vi skal tænke selvstændigt og overveje, hvad vi selv synes om tingene? Og disse ord kommer ikke fra en pedestal, jeg er selv giga-podcast-nørd og har altid ord i ørerne. Og jeg elsker det fællesskab, som jeg har fundet i verdens bedste facebook-gruppe, så jeg er ikke på vej til at skrotte internettet helt.

Men jeg vil gerne blive bedre til at tage pauser fra de konstant input, og invitere dig til at gøre det samme. Særligt efter de sidste dages følelsesmæssige rutchebane-tur med valget i USA, der havde jeg selv brug for en pause fra den glødende skærm. Modgiften for mig er bøger, ro og natur 🙂 Det er måske noget andet for dig.

Dagens opgave: Tag en pause fra de kilder til input, som du har i dit liv. Tv, sociale medier, blogs 🙂 , instagram, twitter, netflix osv. Skift dem ud med ting, der skaber fordybelse. Læs en god bog, tal med en ven eller læg et puslespil. Og lad tankerne flyde frit. Det hjælper, eller det hjalp ihvertfald mig 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på youtube eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Charlotte Lind
    9. november 2020 at 18:17

    Yes Mam! Bøger af papir kan bare noget. Og en tur i skoven i det skønne vejr.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.