2 In Det gode (klimavenlige) liv

Det gode (klimavenlige) liv #21 Fix dit tøj

Disclaimer: De følgende indlæg vil være min personlige holdning til, hvad det gode liv indeholder – det kan se helt anderledes ud for dig, så giv gerne dine input i kommentarfeltet, hvis du har lyst.

Det gode (klimavenlige) liv er min sommer mini-serie, hvor jeg vil give mit bud på, hvor du kan spare tid, penge og CO2, og samtidig leve det gode (klimavenlige) liv. Der er så meget snak om klimakatastrofen, og ganske få bud på klimaløsninger, der kan udføres i en ganske almindelig danskers hverdag. Her er mine bud:

Det gode (klimavenlige) liv #21 Fix dit tøj

Når vi nu har opnået en garderobe, der kun består af ganske få ting, og lutter yndlings, så giver det rigtig god mening at passe godt på indholdet. Så ugens sidste råd er at passe godt på dit tøj, vedligeholde og reparere det løbende, så det holder virkelig længe. Fast fashion har vænnet os til, at tøj er en forbrugsvare, som skal skiftes hurtigt ud med “noget nyt” og at det ikke kan betale sig at fixe det, hvis det går i stykker.

Men med skabet fyldt med yndlingstøj, så vil vi gerne have at tøjet holder rigtigt længe, og måske når at være med os i flere årtier. En måde at sikre det på er at fixe dit tøj allerede når der er gået en lille syning eller kommet et lille hul. Vent ikke til tøjet er gået virkelig i stykker, så tager det markant længere tid og nogle gange er det ikke til at gøre pænt igen. Og sørg for at give sko og tasker læderfedt eller lignende, så holder de også længere. Prøv at gøre det til en leg at se hvor længe du kan holde tøjet i brug.

Jeg ville ønske at vi (andre end blot denne gamle hippie) pralede med hvor længe vi har haft en kjole, hvor mange fester den har været på til og hvor mange gange vi har repareret vores lædertaske. Det er da mere sejt, end at nogen har købt et helt nyt outfit – igen. Vi skal have husmordyderne gjort cool. Det gad jeg godt! I næste uge holder serien pause. Jeg starter nemlig nyt job mandag, og det skal have lov til at fylde det hele. Jeg glæder mig SÅ meget 🙂

Du finder næsten 200 sparetips og tricks i Den lille guide til opsparing, som udkom sidste uge ?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marie
  12. august 2020 at 6:18

  Yes! Jeg er meget stolt af mine afklippede jeans-shorts, som nu er lappet for anden gang mellem benene, hvor de bliver slidt i stykker. Det føles lidt som at have kradsende cykelshorts på, men til gengæld tror jeg de holder lææænge denne gang 😉

  • Reply
   Jane
   21. august 2020 at 18:34

   Sådan, godt reddet 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.