0 In Det gode (klimavenlige) liv

Det gode (klimavenlige) liv #17 Køb genbrug

Disclaimer: De følgende indlæg vil være min personlige holdning til, hvad det gode liv indeholder – det kan se helt anderledes ud for dig, så giv gerne dine input i kommentarfeltet, hvis du har lyst.

Det gode (klimavenlige) liv er min sommer mini-serie, hvor jeg vil give mit bud på, hvor du kan spare tid, penge og CO2, og samtidig leve det gode (klimavenlige) liv. Der er så meget snak om klimakatastrofen, og ganske få bud på klimaløsninger, der kan udføres i en ganske almindelig danskers hverdag. Her er mine bud:

Det gode (klimavenlige) liv #17 Køb genbrug

Dette råd gælder ikke kun for tøj, men er særlig brugbar, når det gælder den løbende udskiftning af indholdet i klædeskabet. Ved at købe genbrug, når du mangler noget, så skaber du ikke en efterspørgsel på produktion af nyt tøj, i en verden, hvor der er kæmpe overflod allerede. Samtidig kan du ofte få markant bedre kvalitet for næsten ingen penge.

Endnu et plus ved at købe genbrug er, at du kan vælge mellem de sidste mange årtiers stil, farver og trends. Du er ikke begrænset af, hvad en modebranche tilfældigvis mener er “årets sikre hit”. Den lavere pris gør det nemmere at være lidt mere modig og prøve dig frem, når du leder efter din personlige stil. Jeg har købt nogle ting med hjem som en form for test, og så afleveret dem igen, når det viste sig, at jeg ikke fik dem brugt. Det koster lidt, men de penge går til velgørenhed, og ikke en ond kapitalfond 🙂

Et lille aber dabei er, at din genbrugs-succes stiger markant, hvis du har mod på at redesigne tøjet. Personligt, så kigger jeg aldrig størrelser på tøjet. Så længe jeg køber tøj, der er større end medium, så kan jeg altid sy det lidt eller meget ind, hvis jeg er vild med stof og kvalitet. Nogle af mine yndlingsnederdele har været str. 46 og 48, og et par små hacks har gjort dem til den perfekte størrelse til mig 🙂

Du finder næsten 200 sparetips og tricks i Den lille guide til opsparing, som udkom sidste uge ?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.