0 In Det gode (klimavenlige) liv

Det gode (klimavenlige) liv #16 Lev med en lille garderobe

Disclaimer: De følgende indlæg vil være min personlige holdning til, hvad det gode liv indeholder – det kan se helt anderledes ud for dig, så giv gerne dine input i kommentarfeltet, hvis du har lyst.

Det gode (klimavenlige) liv er min sommer mini-serie, hvor jeg vil give mit bud på, hvor du kan spare tid, penge og CO2, og samtidig leve det gode (klimavenlige) liv. Der er så meget snak om klimakatastrofen, og ganske få bud på klimaløsninger, der kan udføres i en ganske almindelig danskers hverdag. Her er mine bud:

Det gode (klimavenlige) liv #16 Lev med en lille garderobe

En anden “bivirkning” af en minimalistisk livsstil har været, at jeg udover kun at eje yndlingstøj, også har begrænset antallet af tøj i min garderobe. Jeg tæller ikke mit tøj, og går ikke efter et bestemt antal, men jeg vil hellere have en lille overskuelig mængde at vælge imellem hver morgen. Det begrænser også risikoen for at blive ramt af decision fatique, så jeg ikke bruger al min beslutningsevne før dagens første time er gået.

Undersøgelser har vist, at de fleste af os kun går med cirka 20 procent af tøjet i vores skab. Ved at bruge minimalisme som løftestang, kan du fjerne de godt 80 procent af tøjet, som du reelt ikke bruger og nyde det overblik det giver. Du får nemmere ved at se, hvad du mangler, og slipper for at købe nye jeans igen, når du egentlig mangler en sweater. Det giver færre fejlkøb, der koster tid, penge og miljøbelastning.

Netop disse tanker startede mit eget projekt tilbage i 2014, og jeg har ikke set tilbage siden. Jeg har ikke savnet et eneste stykke tøj, som er solgt eller røget til genbrug, og jeg køber ganske lidt “nyt” (=genbrug) til samlingen nu, men nyder at bruge det tøj, som jeg allerede har. Og modsat nogen, som mener, at hver ny fest kræver et nyt outfit, så nyder jeg at tage én af mine gode gamle yndlingskjoler på 🙂 #outfitrepeaterforthewin

Du finder næsten 200 sparetips og tricks i Den lille guide til opsparing, som udkom sidste uge ?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.