0 In Det gode (klimavenlige) liv

Det gode (klimavenlige) liv #15 Hav kun yndlingstøj

Disclaimer: De følgende indlæg vil være min personlige holdning til, hvad det gode liv indeholder – det kan se helt anderledes ud for dig, så giv gerne dine input i kommentarfeltet, hvis du har lyst.

Det gode (klimavenlige) liv er min sommer mini-serie, hvor jeg vil give mit bud på, hvor du kan spare tid, penge og CO2, og samtidig leve det gode (klimavenlige) liv. Der er så meget snak om klimakatastrofen, og ganske få bud på klimaløsninger, der kan udføres i en ganske almindelig danskers hverdag. Her er mine bud:

Det gode (klimavenlige) liv #15 Hav kun yndlingstøj

Denne uge skal vi tale om tøj. Det tøj vi går med, alt det tøj vi ikke går med, hvordan vi behandler tøjet og hvorfor de valg vi foretager omkring vores tøj betyder ganske meget.

Den bedste “bivirkning”, som minimalisme rent lavpraktisk har givet mig er, at jeg kun at yndlingstøj i mit klædeskab. Og jeg vil foreslå, at du gør det samme. Tøjet i dit skab skal fremhæve hvem netop du er, og helst den bedste version af dig. Og ikke være en kilde til frustration eller utilfredshed.

Når du kun ejer yndlingstøj, så får du mindre lyst til at købe nyt, fordi du allerede har så fine ting at tage på. Så du skaber mindre efterspørgsel på produktion af nyt tøj, som bruger utrolige mændger ressourcer og ofte ender med at blive brugt ganske lidt, eller slet ikke. Du sparer tid ved at shoppe mindre, og helt oplagt, så sparer du penge. = the sweet spot.

Personligt, så fandt jeg mit favorittøj ved at fjerne overfloden fra klædeskabet. Det tøj, som jeg ikke kunne passe eller ikke føltes som mig mere, blev solgt eller doneret, så det kunne komme andre til gavn. Jeg begyndte at lave/redesigne mit tøj, så jeg har haft de fleste ting i mit skab igennem symaskinen på en eller anden måde. Hvis jeg ikke var hippie-håndarbejdstypen, så ville jeg blot ganske sjældent købe nyt tøj, kun acceptere at købe god kvalitet, kun absolut favoritter og så slide det helt op.

Fast fashion ryster i bukserne ved tanken om, at vi opdager, hvor lidt nyt tøj vi egentlig har brug for, når vi dropper tanken om at følge konstant skiftende modetendser. Og blot går i det tøj, som vi holder af. Uanset om det er sidste års “snit”, farve eller tendens. Prøv det – prøv det 🙂

Du finder næsten 200 sparetips og tricks i Den lille guide til opsparing, som udkom sidste uge ?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.