0 In Det gode (klimavenlige) liv

Det gode (klimavenlige) liv #13 Genanvend vandet + et ekstra lille trick

Disclaimer: De følgende indlæg vil være min personlige holdning til, hvad det gode liv indeholder – det kan se helt anderledes ud for dig, så giv gerne dine input i kommentarfeltet, hvis du har lyst.

Det gode (klimavenlige) liv er min sommer mini-serie, hvor jeg vil give mit bud på, hvor du kan spare tid, penge og CO2, og samtidig leve det gode (klimavenlige) liv. Der er så meget snak om klimakatastrofen, og ganske få bud på klimaløsninger, der kan udføres i en ganske almindelig danskers hverdag. Her er mine bud:

Det gode (klimavenlige) liv #13 Genanvend vandet

Vi kan ikke komme udenom, at vi skal bruge vand for at få vores hverdag til at fungere nogenlunde normalt. Men derfor kan vi godt få mest muligt nytte ud af hver eneste dråbe. Når først du vænner dig til at se vand, som en dyrebar ressource, så virker det skørt at hælde godt vand direkte i risten. Og der er heldigvis masser af gode måder at sørge for, at hver eneste dråbe bliver brugt bedst muligt.

  • Restevand fra køkkenet, der ikke indeholder sæbe kan bruges til at vande køkkenhaven.
  • Overskudsvand fra glas, kander, drikkedunke osv. kan bruges til at vande blomster.
  • Sæt en spand i badet, der kan opfange spildvandet fra når vandet går fra koldt til varmt, og brug det til at vande køkkenhaven eller skylle ud i toilettet.
  • Brug kartoffelvandet til at skylle af efter aftensmaden.

Bliv en vandspildsninja. Der er mange steder, hvor vandet kan bruges mere end én gang, det gælder bare om at kigge godt efter. Og som en bonus, så vil du automatisk blive godt til at slukke for vandet, når du ikke bruger det, når du har vænnet dig til at få ekstra nytte ud af hver dråbe. Det hele hænger sammen 🙂

Iøvrigt, så er her et ekstra lille vandtip. Når du koger æg, så kan du nøjes med 2-3 cm vand i bunden af gryden. Æggene bliver helt som normalt, blot med markant mindre vandforbrug. Det er et perfekt eksempel på, at du kan spare tid (vandet er kortere om at koge), penge og CO2 i én mini-vaneændring. Det er et godt eksempel på the sweet spot, som jeg konstant ævler om – der hvor vi sagtens kan leve lidt mere klimavenligt, uden at give afkald på noget som helst. Heller ikke blødkogte æg til morgenmaden 🙂

Du finder næsten 200 sparetips og tricks i Den lille guide til opsparing, som udkom sidste uge ?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.