0 In Det gode (klimavenlige) liv

Det gode (klimavenlige) liv #12 Køb mindre skrammel

Disclaimer: De følgende indlæg vil være min personlige holdning til, hvad det gode liv indeholder – det kan se helt anderledes ud for dig, så giv gerne dine input i kommentarfeltet, hvis du har lyst.

Det gode (klimavenlige) liv er min sommer mini-serie, hvor jeg vil give mit bud på, hvor du kan spare tid, penge og CO2, og samtidig leve det gode (klimavenlige) liv. Der er så meget snak om klimakatastrofen, og ganske få bud på klimaløsninger, der kan udføres i en ganske almindelig danskers hverdag. Her er mine bud:

Det gode (klimavenlige) liv #12 Køb mindre skrammel

En måske mindre oplagt måde at spare på vandet vil være at købe mindre skrammel. Færre ting, der skal produceres betyder færre ting, som kræver anvendelse af ressourcer, herunder rent vand. Det er oplagt, at vi ikke kan stoppe produktionen af alt imorgen, og så leve af postevand og gå rundt i hør-dragter dagen lang.

Men særligt når vores fælles ressourcer går til produktionen af billigt skrammel, som er lavet til at holde ganske kort tid. Eksempelvis, årets grimme julesweater, hadegaver til julens pakkeleg eller billigt plastik-legetøj, som ungerne allerede ved vil holde ganske kort tid. Der er et ekstra lag af problematik, hvis vi vænner vores børn – fremtidens bevidste forbrugere – til at deres legetøj kun holder til 2-3 timers leg. Not okay.

Alt hvad der produceres sætter et miljømæssigt aftryk, så lad os støtte op om de virksomheder, der producerer kvalitets-produkter med respekt for grundvand (og menneskerettigheder og andre småting). Iøvrigt, så er det syv niveauer af dårlig stil, at nogen bruger forurening i Kina og Indien, som undskyldning for ikke selv at gøre mere for klimaet. Det er jo for fanden os i vesten, der køber det billige skrammel. Så sagde vi lige, at vi lod være med det. Godnat og sov godt.

Du finder næsten 200 sparetips og tricks i Den lille guide til opsparing, som udkom sidste uge ?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.